МЕНИ

Насловна » Активности » Најаве догађаја

Најаве догађаја

МИНИСТАРКА БРНАБИЋ ПОЧАСНИ ГОСТ НЕМАЧКО-СРПСКЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ

25. мај 2017.

Главна тема – приоритети у креирању подстицајног пословног окружења, мере за смањење административних баријера


Министарка државне управе и локалне самоуправе, Ана Брнабић, присуствоваће вечерас манифестацији под називом „
Members Dinner, која ће се одржати у хотелу Crowne Plaza у Београду, са почетком у 19.30 часова. Домаћин и организатор ове свечаности је Немачко-српска привредна комора (АХК Србија).

Као почасни гост, министарка Брнабић говориће о реформи и модернизацији државне управе, трансформацији рада државних службеника, уклањању административних баријера за пословање и креирање подстицајног окружења за економски раст. Као председавајућа министарског ИТ савета, Брнабић ће разговарати и о неопходности брже дигитализације Србије и важности хватања прикључка са IV индустријском револуцијом. Сви чланови АХK Србије имаће прилику да разговарају са министарком и добију одговоре на сва питања у вези са активностима Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Присутнима ће се обратити и извршни директор АХК Србија, Мартин Кнап (Martin Knapp), као и председник АХК Србија, др Роналд Зелигер (Ronald Seeliger).

МИНИСТАРКА БРНАБИЋ У СРЕДУ У ПОСЕТИ СОМБОРУ И БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

23. мај 2017.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић ће у среду, 24. маја посетити Градски услужни центар и гимназију “Вељко Петровић” у Сомбору. Заједно са министром просвете, науке и техношког развоја, Младеном Шарчевићем, министарка ће у гимназији разговарати са ученицима, професорима и директором школе.

Министарка Брнабић ће у Бачкој Паланци, одржати састанак са председником општине и општинским руководством, а предвиђен је и састанак са привредницима – између осталих са представницима компанија Tarkett, Carlsberg, Nektar, Fructus i Delta Agrar.

БРНАБИЋ ПРЕДСЕДАВА СЕДНИЦОМ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

22. мај 2017.

У уторак, 23. маја 2017. године са почетком у 12 часова, у Палати Србија биће одржана седница Савета за националне мањине, којом председава министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић.

На седници ће бити разматран извештај о раду Савета из претходног периода, а биће представљен и извештај о спровођењу Акционог плана за остваривање права националних мањина.

Седници ће, осим министарке Брнабић, присуствовати и други високи представници Владе Републике Србије, као и представници националних савета националних мањина који ће кроз дијалог имати значајно учешће на овом скупу.

МИНИСТАРКА БРНАБИЋ НА СВЕТСКОМ ЕКОНОМСКОМ ФОРУМУ У ЈОРДАНУ

19. мај 2017.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић данас путује за Јордан где ће у суботу, 20. маја 2017. представљати Владу Републике Србије на Самиту о Блиском истоку и Северној Африци који организује Светски економски форум. Самит окупља преко 1.000 државника, пословних лидера и утицајних особа из сфере цивилног сектора из више од 50 земаља света.

Министарка Брнабић учествоваће на панелима посвећеним дигиталном развоју, иновацијама и предузетништву и хватању прикључка са четвртом индустријском револуцијом. Такође, планирани су и сусрети са колегама из иностраних влада, као и са лидерима компанија, првенствено из области ИТ-ја.

Циљ организовања Форума је да се окупе лидери држава и утицајни пословни људи како би се промовисао развој јавно-приватне сарадње у вези кључних тема о будућности региона. Међу темама на Форуму наћи ће се развој инклузивних економија, подршка хуманитарним активностима и дипломатски дијалог.

МИНИСТАРКА БРНАБИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ О ЈАВНОЈ УПРАВИ У ТИРАНИ

17. мај 2017.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић данас путује за Албанију где ће сутра, 18. маја 2017. учествовати на регионалној конференцији о извршавању јавних услуга у земљама Западног Балкана – „Иницијативе и иновације на путу ка ЕУ“, која ће бити организована у Тирани.

Конференцију организује Регионална школа за јавну управу (ReSPA), а уз министарку Брнабић, учествоваће министарка иновација и јавне управе Албаније, Милена Харито, министарка јавне управе Црне Горе, Сузана Прибиловић и министарка за информатичко друштво и јавну управу Македоније, Марта Арсовска Томовска. 

На панел дискусијама ће министри управе земаља Западног Балкана представити тренутни статус реформе јавне управе у њиховим државама, а три кључне теме на пленарној седници биће законодавни оквир и јавне политике у области јавне управе, аспекти примене услуга и управљање њиховим квалитетом и разматрање организационог развоја управе уз управљање иновацијама.

БРНАБИЋ ПРЕДСЕДАВА СЕДНИЦОМ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

16. децембар 2016.

У петак 16. децембра у 11 часова одржаће се седница Савета за националне мањине, којим председава министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић.

Седници ће осим министарке Брнабић присуствовати и представници пет министарстава у Влади Србије и националних савета националних мањина.

УДОВИЧКИ ИСПРАЋА СТАРОГ И ДОЧЕКУЈЕ НОВОГ ШЕФА ММФ У СРБИЈИ

25. јул 2016.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички састаће се данас са новим шефом Канцеларије Међународног монетарног фонда у Србији, Себастијаном Сосом Равељом (Sebastian Sosa Ravello) и Дехенг Кимом (Daehaeng Kim) који је до сада обављао ту функцију и одлази на нову позицију. Састанак ће бити одржан у понедељак, 25. јула 2016. године, у 11.30 часова у згради Владе Републике Србије, у Кабинету Кори Удовички, Немањина 11, на четвртом спрату.


ФОТОРЕПОРТЕРИМА И СНИМАТЕЉИМА ОМОГУЋЕНО ЈЕ СНИМАЊЕ ПОЧЕТКА САСТАНКА, НАКОН
ЧЕГА ЋЕ БИТИ ПРОСЛЕЂЕНО САОПШТЕЊЕ.

 

КОРИ УДОВИЧКИ У БЕЧУ О РЕФОРМИ ЈАВНЕ УПРАВЕ

23. јун 2016.

Потпредседница владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички учествоваће сутра, 24. јуна, на панел дискусији „Реформа јавне управе као кључ процеса проширења Европске Уније“ која се организује у Градској кући у Бечу, у оквиру Конференције „Јавна управа као темељ евроинтеграција“.

Током конференције биће размењена регионална и национална искуства и најбоље праксе у остваривању три стуба европске политике проширења – владавина права, економско управљање и реформа јавне управе.

Скуп организују аустријско Министарство за Европу, интеграције и спољне послове, град Беч и Регионални савет за сарадњу.

 

УДОВИЧКИ У ПОСЕТИ КРАГУЈЕВЦУ, ПОЖАРЕВЦУ И ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ

14. јун 2016.

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички посетиће у среду, 15. јуна 2016. године Крагујевац, Пожаревац и Велико Градиште, када ће са руководствима тих градова и општина разговарати о примени Закона о општем управном поступку, као и будућих законских решења која се тичу финансирања локалних самоуправа.


ИЗЈАВЕ ЗА МЕДИЈЕ ЋЕ БИТИ ОРГАНИЗОВАНЕ НАКОН СВАКЕ ОД ТРИ ПОСЕТЕ СХОДНО АГЕНДИ


Контакт особа на терену је Јелена Парезановић, 065/37-37-377


АГЕНДА

Сатница:

08.30 – 09.00          Састанак са градоначелником Крагујевца – Градска управа Крагујевац, Трг слободе 3

09.00 – 09.45           Обилазак шалтер-сале и разговор са грађанима

09.45 – 10.00           Изјаве за медије

11.30 – 12.00            Састанак са начелницом градске управе Пожаревац – зграда Градске управе Пожаревац, Дринска 2

12.00 – 12.45            Обилазак шалтер-сале и разговор са грађанима

12.45 – 13.00            Изјаве за медије

13.30 – 14.00            Састанак са начелницом општинске управе Велико Градиште, Житни трг 1

14.00 – 14.45            Обилазак шалтер-сале и разговор са грађанима

14.45 – 15.00            Изјаве за медије

 

МАРАВИЋ У ЛОЗНИЦИ И ШАПЦУ О РАЗМЕНИ ПОДАТАКА

14. јун 2016.

Помоћник министра државне управе и локалне самоуправе Дражен Маравић, посетиће у среду, 15. јуна 2016. Лозницу и Шабац где ће одржати састанке са начелницима општинских управа на тему почетка примене одредаба Закона о општем управном поступку, у вези обавезе размене података из службених евиденција.  Помоћник министра ће обићи и шалтер-сале у објектима градске управе и службенике делегиране за спровођење размене података.

Зграда градске управе Лозница се налази у Карађорђевој улици бр. 2, а Шапца у Господар Јевремовој бр. 6.


МЕДИЈИМА ЋЕ БИТИ ОМОГУЋЕНО ДА ИСПРАТЕ ПОЧЕТАК САСТАНАКА СА НАЧЕЛНИЦИМА УПРАВА, КАО И ОБИЛАЗАК ШАЛТЕР САЛА У ОБА ГРАДА


Контакт особа на терену је Милош Обрадовић – 064/11-55-404


                                                 АГЕНДА         

10.00      Састанак са начелницом Градске управе Лозница Милојком Смиљанић

10.45      Обилазак шалтер-сале Градске управе Лозница (разговор са службеницима и грађанима)

12.30      Састанак са начелником Градске управе Шабац Јованом Недељковићем

13.15       Обилазак шалтер-сале Градске управе Шабац (разговор са службеницима и грађанима)   

 

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА О НОВИМ ЗАКОНИМА О УПРАВНОМ ПОСТУПКУ

9. јун 2016.

Потпредседница владе и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички обратиће се учесницима регионалне конференције „Управно-правни оквир земаља Западног Балкана: Нови закони о општем управном поступку“, која ће бити одржана у петак, 10. јуна 2016. године, са почетком у 9.00 часова, у хотелу „Хајат“, Улица Милентија Поповића 5, Нови Београд.

Скуп организују Министарство државне управе и локалне самоуправе и Регионална школа за јавну управу (ReSPA), поводом почетка примене одредаба Закона о општем управном поступку, које се тичу размене података из службених евиденција у Републици Србији.


ПОЗИВАМО ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА ДА ИСПРАТЕ СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ И УВОДНО ОБРАЋАЊЕ ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ

ИЗЈАВЕ ЗА МЕДИЈЕ НИСУ ПРЕДВИЂЕНЕ ЗБОГ ОБАВЕЗА ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ

 

УДОВИЧКИ СУТРА СА НОВИМ АМЕРИЧКИМ АМБАСАДОРОМ

18. фебруар 2016.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички, примиће сутра у куртоазну посету Њ.Е. Кајла Ската (Kyle Scott), новоименованог амбасадора Сједињених Америчких Држава. Састанак ће бити одржан у петак, 19. марта 2016.године, у 11.00 часова у згради Владе Републике Србије, Немањина 11.

ФОТОРЕПОРТЕРИМА И СНИМАТЕЉИМА ОМОГУЋЕНО ЈЕ СНИМАЊЕ ПОЧЕТКА САСТАНКА, НАКОН ЧЕГА ЋЕ БИТИ ПРОСЛЕЂЕНО САОПШТЕЊЕ.

 

 

Погледајте архиву из 2015. године

 Врх стране
 Конкурс за доделу средстава из буџетског фонда за националне мањине Конкурс за доделу средстава из буџетског фонда за локалне самоуправе Адресни регистар Узми рачун и победи! Провера уписа у Јединствени бирачки списак е Управа Јавне расправе и консултације Информациони систем еЗУП Модели административних поступака на локалном нивоу Савет за стручно усавршавање запослених у ЈЛС  Усклађивање посебних закона са ЗУП-ом Партнерство за отворену управу Реформа јавне управе Инспекцијски надзор Јавне набавке Испити Управљање променама