МЕНИ

Насловна » Активности » Најаве догађаја

Најаве догађаја

МИНИСТАРКА БРНАБИЋ ПОЧАСНИ ГОСТ НЕМАЧКО-СРПСКЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ

25. мај 2017.

Главна тема – приоритети у креирању подстицајног пословног окружења, мере за смањење административних баријера


Министарка државне управе и локалне самоуправе, Ана Брнабић, присуствоваће вечерас манифестацији под називом „
Members Dinner, која ће се одржати у хотелу Crowne Plaza у Београду, са почетком у 19.30 часова. Домаћин и организатор ове свечаности је Немачко-српска привредна комора (АХК Србија).

Као почасни гост, министарка Брнабић говориће о реформи и модернизацији државне управе, трансформацији рада државних службеника, уклањању административних баријера за пословање и креирање подстицајног окружења за економски раст. Као председавајућа министарског ИТ савета, Брнабић ће разговарати и о неопходности брже дигитализације Србије и важности хватања прикључка са IV индустријском револуцијом. Сви чланови АХK Србије имаће прилику да разговарају са министарком и добију одговоре на сва питања у вези са активностима Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Присутнима ће се обратити и извршни директор АХК Србија, Мартин Кнап (Martin Knapp), као и председник АХК Србија, др Роналд Зелигер (Ronald Seeliger).

МИНИСТАРКА БРНАБИЋ У СРЕДУ У ПОСЕТИ СОМБОРУ И БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

23. мај 2017.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић ће у среду, 24. маја посетити Градски услужни центар и гимназију “Вељко Петровић” у Сомбору. Заједно са министром просвете, науке и техношког развоја, Младеном Шарчевићем, министарка ће у гимназији разговарати са ученицима, професорима и директором школе.

Министарка Брнабић ће у Бачкој Паланци, одржати састанак са председником општине и општинским руководством, а предвиђен је и састанак са привредницима – између осталих са представницима компанија Tarkett, Carlsberg, Nektar, Fructus i Delta Agrar.

БРНАБИЋ ПРЕДСЕДАВА СЕДНИЦОМ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

22. мај 2017.

У уторак, 23. маја 2017. године са почетком у 12 часова, у Палати Србија биће одржана седница Савета за националне мањине, којом председава министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић.

На седници ће бити разматран извештај о раду Савета из претходног периода, а биће представљен и извештај о спровођењу Акционог плана за остваривање права националних мањина.

Седници ће, осим министарке Брнабић, присуствовати и други високи представници Владе Републике Србије, као и представници националних савета националних мањина који ће кроз дијалог имати значајно учешће на овом скупу.

МИНИСТАРКА БРНАБИЋ НА СВЕТСКОМ ЕКОНОМСКОМ ФОРУМУ У ЈОРДАНУ

19. мај 2017.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић данас путује за Јордан где ће у суботу, 20. маја 2017. представљати Владу Републике Србије на Самиту о Блиском истоку и Северној Африци који организује Светски економски форум. Самит окупља преко 1.000 државника, пословних лидера и утицајних особа из сфере цивилног сектора из више од 50 земаља света.

Министарка Брнабић учествоваће на панелима посвећеним дигиталном развоју, иновацијама и предузетништву и хватању прикључка са четвртом индустријском револуцијом. Такође, планирани су и сусрети са колегама из иностраних влада, као и са лидерима компанија, првенствено из области ИТ-ја.

Циљ организовања Форума је да се окупе лидери држава и утицајни пословни људи како би се промовисао развој јавно-приватне сарадње у вези кључних тема о будућности региона. Међу темама на Форуму наћи ће се развој инклузивних економија, подршка хуманитарним активностима и дипломатски дијалог.

МИНИСТАРКА БРНАБИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ О ЈАВНОЈ УПРАВИ У ТИРАНИ

17. мај 2017.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић данас путује за Албанију где ће сутра, 18. маја 2017. учествовати на регионалној конференцији о извршавању јавних услуга у земљама Западног Балкана – „Иницијативе и иновације на путу ка ЕУ“, која ће бити организована у Тирани.

Конференцију организује Регионална школа за јавну управу (ReSPA), а уз министарку Брнабић, учествоваће министарка иновација и јавне управе Албаније, Милена Харито, министарка јавне управе Црне Горе, Сузана Прибиловић и министарка за информатичко друштво и јавну управу Македоније, Марта Арсовска Томовска. 

На панел дискусијама ће министри управе земаља Западног Балкана представити тренутни статус реформе јавне управе у њиховим државама, а три кључне теме на пленарној седници биће законодавни оквир и јавне политике у области јавне управе, аспекти примене услуга и управљање њиховим квалитетом и разматрање организационог развоја управе уз управљање иновацијама.

БРНАБИЋ ПРЕДСЕДАВА СЕДНИЦОМ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

16. децембар 2016.

У петак 16. децембра у 11 часова одржаће се седница Савета за националне мањине, којим председава министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић.

Седници ће осим министарке Брнабић присуствовати и представници пет министарстава у Влади Србије и националних савета националних мањина.

УДОВИЧКИ ИСПРАЋА СТАРОГ И ДОЧЕКУЈЕ НОВОГ ШЕФА ММФ У СРБИЈИ

25. јул 2016.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички састаће се данас са новим шефом Канцеларије Међународног монетарног фонда у Србији, Себастијаном Сосом Равељом (Sebastian Sosa Ravello) и Дехенг Кимом (Daehaeng Kim) који је до сада обављао ту функцију и одлази на нову позицију. Састанак ће бити одржан у понедељак, 25. јула 2016. године, у 11.30 часова у згради Владе Републике Србије, у Кабинету Кори Удовички, Немањина 11, на четвртом спрату.


ФОТОРЕПОРТЕРИМА И СНИМАТЕЉИМА ОМОГУЋЕНО ЈЕ СНИМАЊЕ ПОЧЕТКА САСТАНКА, НАКОН
ЧЕГА ЋЕ БИТИ ПРОСЛЕЂЕНО САОПШТЕЊЕ.

 

КОРИ УДОВИЧКИ У БЕЧУ О РЕФОРМИ ЈАВНЕ УПРАВЕ

23. јун 2016.

Потпредседница владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички учествоваће сутра, 24. јуна, на панел дискусији „Реформа јавне управе као кључ процеса проширења Европске Уније“ која се организује у Градској кући у Бечу, у оквиру Конференције „Јавна управа као темељ евроинтеграција“.

Током конференције биће размењена регионална и национална искуства и најбоље праксе у остваривању три стуба европске политике проширења – владавина права, економско управљање и реформа јавне управе.

Скуп организују аустријско Министарство за Европу, интеграције и спољне послове, град Беч и Регионални савет за сарадњу.

 

УДОВИЧКИ У ПОСЕТИ КРАГУЈЕВЦУ, ПОЖАРЕВЦУ И ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ

14. јун 2016.

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички посетиће у среду, 15. јуна 2016. године Крагујевац, Пожаревац и Велико Градиште, када ће са руководствима тих градова и општина разговарати о примени Закона о општем управном поступку, као и будућих законских решења која се тичу финансирања локалних самоуправа.


ИЗЈАВЕ ЗА МЕДИЈЕ ЋЕ БИТИ ОРГАНИЗОВАНЕ НАКОН СВАКЕ ОД ТРИ ПОСЕТЕ СХОДНО АГЕНДИ


Контакт особа на терену је Јелена Парезановић, 065/37-37-377


АГЕНДА

Сатница:

08.30 – 09.00          Састанак са градоначелником Крагујевца – Градска управа Крагујевац, Трг слободе 3

09.00 – 09.45           Обилазак шалтер-сале и разговор са грађанима

09.45 – 10.00           Изјаве за медије

11.30 – 12.00            Састанак са начелницом градске управе Пожаревац – зграда Градске управе Пожаревац, Дринска 2

12.00 – 12.45            Обилазак шалтер-сале и разговор са грађанима

12.45 – 13.00            Изјаве за медије

13.30 – 14.00            Састанак са начелницом општинске управе Велико Градиште, Житни трг 1

14.00 – 14.45            Обилазак шалтер-сале и разговор са грађанима

14.45 – 15.00            Изјаве за медије

 

МАРАВИЋ У ЛОЗНИЦИ И ШАПЦУ О РАЗМЕНИ ПОДАТАКА

14. јун 2016.

Помоћник министра државне управе и локалне самоуправе Дражен Маравић, посетиће у среду, 15. јуна 2016. Лозницу и Шабац где ће одржати састанке са начелницима општинских управа на тему почетка примене одредаба Закона о општем управном поступку, у вези обавезе размене података из службених евиденција.  Помоћник министра ће обићи и шалтер-сале у објектима градске управе и службенике делегиране за спровођење размене података.

Зграда градске управе Лозница се налази у Карађорђевој улици бр. 2, а Шапца у Господар Јевремовој бр. 6.


МЕДИЈИМА ЋЕ БИТИ ОМОГУЋЕНО ДА ИСПРАТЕ ПОЧЕТАК САСТАНАКА СА НАЧЕЛНИЦИМА УПРАВА, КАО И ОБИЛАЗАК ШАЛТЕР САЛА У ОБА ГРАДА


Контакт особа на терену је Милош Обрадовић – 064/11-55-404


                                                 АГЕНДА         

10.00      Састанак са начелницом Градске управе Лозница Милојком Смиљанић

10.45      Обилазак шалтер-сале Градске управе Лозница (разговор са службеницима и грађанима)

12.30      Састанак са начелником Градске управе Шабац Јованом Недељковићем

13.15       Обилазак шалтер-сале Градске управе Шабац (разговор са службеницима и грађанима)   

 

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА О НОВИМ ЗАКОНИМА О УПРАВНОМ ПОСТУПКУ

9. јун 2016.

Потпредседница владе и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички обратиће се учесницима регионалне конференције „Управно-правни оквир земаља Западног Балкана: Нови закони о општем управном поступку“, која ће бити одржана у петак, 10. јуна 2016. године, са почетком у 9.00 часова, у хотелу „Хајат“, Улица Милентија Поповића 5, Нови Београд.

Скуп организују Министарство државне управе и локалне самоуправе и Регионална школа за јавну управу (ReSPA), поводом почетка примене одредаба Закона о општем управном поступку, које се тичу размене података из службених евиденција у Републици Србији.


ПОЗИВАМО ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА ДА ИСПРАТЕ СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ И УВОДНО ОБРАЋАЊЕ ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ

ИЗЈАВЕ ЗА МЕДИЈЕ НИСУ ПРЕДВИЂЕНЕ ЗБОГ ОБАВЕЗА ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ

 

УДОВИЧКИ СУТРА СА НОВИМ АМЕРИЧКИМ АМБАСАДОРОМ

18. фебруар 2016.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички, примиће сутра у куртоазну посету Њ.Е. Кајла Ската (Kyle Scott), новоименованог амбасадора Сједињених Америчких Држава. Састанак ће бити одржан у петак, 19. марта 2016.године, у 11.00 часова у згради Владе Републике Србије, Немањина 11.

ФОТОРЕПОРТЕРИМА И СНИМАТЕЉИМА ОМОГУЋЕНО ЈЕ СНИМАЊЕ ПОЧЕТКА САСТАНКА, НАКОН ЧЕГА ЋЕ БИТИ ПРОСЛЕЂЕНО САОПШТЕЊЕ.

 

 

Погледајте архиву из 2015. године

 Врх стране
 Провера уписа у Посебан бирачки списак  Избори за националне савете националних мањина 2018  Конкурс за доделу средстава из буџетског фонда за националне мањине Адресни регистар Узми рачун и победи! Провера уписа у Јединствени бирачки списак е Управа Јавне расправе и консултације Информациони систем еЗУП Модели административних поступака на локалном нивоу Савет за стручно усавршавање запослених у ЈЛС  Усклађивање посебних закона са ЗУП-ом Партнерство за отворену управу Реформа јавне управе Инспекцијски надзор Јавне набавке Испити Управљање променама