МЕНИ

Насловна » Информациони систем еЗУП

ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМ еЗУП

„Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић је 16.6.2017. године упутила допис јединицама локалне самоуправе у ком посебно истиче важност информационог система еЗУП и апелује на њихово што скорије укључење у тај систем, како би ефикасно примењивали принцип размене података по службеној дужности. Министарство је припремило и упутство са прилозима у ком су описани сви кораци потребни за укључивање појединих органа у коришћење еЗУП-а, а које је приложено уз допис.

“Информациони систем еЗУП је софистициран алат за електронску размену података свих органа јавне управе, што је велики корак у аутоматизовању административних поступака и значајан искорак ка увођењу модерне електронске управе у Србији. На овај начин држава се окреће ка грађанима кроз бржи и ефикаснији рад органа управе, како на централном, тако и на локалном нивоу”, истакла је министарка раније поводом почетка рада новог информационог система.

Како би се службеници што пре обучили за коришћење информационог система еЗУП и како би се унапредила имплементација еЗУП-а, Министарство државне управе и локалне самоуправе је организовало обуке за запослене у државним органима и локалним самоуправама и редовно прати примену Уредбе о прибављању и уступању података о чињеницама о којима се води службена евиденција, а која је објављена у Службеном гласнику РС, број 56 од 7. јуна 2017, као и податке у вези са коришћењем информационог система еЗУП.

У циљу пружања подршке корисницима информационог система еЗУП, Министарство државне управе и локалне самоуправе је на следећим линковима објавило упутство и прилоге, које могу преузети сви корисници:

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКЕ еЗУП-а (верзија 4)

ПРИЛОГ 1 – ИЗЈАВА О САГЛАСНОСТИ СТРАНКЕ КАО ПОСЕБАН ПРИЛОГ ОБРАСЦА ЗАХТЕВА

ПРИЛОГ 2 – УРЕДБА СГ 56-2017

ПРИЛОГ 3 – НАЦРТ РЕШЕЊА О ИМЕНОВАЊУ АДМИНИСТРАТОРА ОРГАНА

ПРИЛОГ 4 – ОБАВЕШТЕЊЕ О АДМИНИСТРАТОРИМА ОРГАНА

ПРИЛОГ 5 – ОБРАЗАЦ ЗПСЕ

ПРИЛОГ 6 – СКУПОВИ ПОДАТАКА ИЗ ЧЛ 12. СТАВ 4. УРЕДБЕ

ПРИЛОГ 7 – ПРИМЕР ПОПУЊЕНОГ ЗАХТЕВА – ОБРАЗАЦ ЗПСЕ

ПРИЛОГ 8 – КОНТАКТ ПОДАЦИ ОРГАНА

ПРИЛОГ 9 – КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

E-ЗУП УПУТСТВА

 

 

КОРИСНИЦИ

 Врх стране
 Провера уписа у Посебан бирачки списак  Избори за националне савете националних мањина 2018  Конкурс за доделу средстава из буџетског фонда за националне мањине Адресни регистар Узми рачун и победи! Провера уписа у Јединствени бирачки списак е Управа Јавне расправе и консултације Информациони систем еЗУП Модели административних поступака на локалном нивоу Савет за стручно усавршавање запослених у ЈЛС  Усклађивање посебних закона са ЗУП-ом Партнерство за отворену управу Реформа јавне управе Инспекцијски надзор Јавне набавке Испити Управљање променама