MENI

Naslovna » Aktivnosti » Najave događaja

Najave događaja

MINISTARKA BRNABIĆ POČASNI GOST NEMAČKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE

25. maj 2017.

Glavna tema – prioriteti u kreiranju podsticajnog poslovnog okruženja, mere za smanjenje administrativnih barijera


Ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Ana Brnabić, prisustvovaće večeras manifestaciji pod nazivom „
Members Dinner, koja će se održati u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, sa početkom u 19.30 časova. Domaćin i organizator ove svečanosti je Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija).

Kao počasni gost, ministarka Brnabić govoriće o reformi i modernizaciji državne uprave, transformaciji rada državnih službenika, uklanjanju administrativnih barijera za poslovanje i kreiranje podsticajnog okruženja za ekonomski rast. Kao predsedavajuća ministarskog IT saveta, Brnabić će razgovarati i o neophodnosti brže digitalizacije Srbije i važnosti hvatanja priklјučka sa IV industrijskom revolucijom. Svi članovi AHK Srbije imaće priliku da razgovaraju sa ministarkom i dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa aktivnostima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Prisutnima će se obratiti i izvršni direktor AHK Srbija, Martin Knap (Martin Knapp), kao i predsednik AHK Srbija, dr Ronald Zeliger (Ronald Seeliger).

MINISTARKA BRNABIĆ U SREDU U POSETI SOMBORU I BAČKOJ PALANCI

23. maj 2017.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić će u sredu, 24. maja posetiti Gradski uslužni centar i gimnaziju “Velјko Petrović” u Somboru. Zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnoškog razvoja, Mladenom Šarčevićem, ministarka će u gimnaziji razgovarati sa učenicima, profesorima i direktorom škole.

Ministarka Brnabić će u Bačkoj Palanci, održati sastanak sa predsednikom opštine i opštinskim rukovodstvom, a predviđen je i sastanak sa privrednicima – između ostalih sa predstavnicima kompanija Tarkett, Carlsberg, Nektar, Fructus i Delta Agrar.

BRNABIĆ PREDSEDAVA SEDNICOM SAVETA ZA NACIONALNE MANјINE

22. maj 2017.

U utorak, 23. maja 2017. godine sa početkom u 12 časova, u Palati Srbija biće održana sednica Saveta za nacionalne manjine, kojom predsedava ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Na sednici će biti razmatran izveštaj o radu Saveta iz prethodnog perioda, a biće predstavlјen i izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina.

Sednici će, osim ministarke Brnabić, prisustvovati i drugi visoki predstavnici Vlade Republike Srbije, kao i predstavnici nacionalnih saveta nacionalnih manjina koji će kroz dijalog imati značajno učešće na ovom skupu.

MINISTARKA BRNABIĆ NA SVETSKOM EKONOMSKOM FORUMU U JORDANU

19. maj 2017.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić danas putuje za Jordan gde će u subotu, 20. maja 2017. predstavlјati Vladu Republike Srbije na Samitu o Bliskom istoku i Severnoj Africi koji organizuje Svetski ekonomski forum. Samit okuplјa preko 1.000 državnika, poslovnih lidera i uticajnih osoba iz sfere civilnog sektora iz više od 50 zemalјa sveta.

Ministarka Brnabić učestvovaće na panelima posvećenim digitalnom razvoju, inovacijama i preduzetništvu i hvatanju priklјučka sa četvrtom industrijskom revolucijom. Takođe, planirani su i susreti sa kolegama iz inostranih vlada, kao i sa liderima kompanija, prvenstveno iz oblasti IT-ja.

Cilј organizovanja Foruma je da se okupe lideri država i uticajni poslovni lјudi kako bi se promovisao razvoj javno-privatne saradnje u vezi klјučnih tema o budućnosti regiona. Među temama na Forumu naći će se razvoj inkluzivnih ekonomija, podrška humanitarnim aktivnostima i diplomatski dijalog.

MINISTARKA BRNABIĆ NA KONFERENCIJI O JAVNOJ UPRAVI U TIRANI

17. maj 2017.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić danas putuje za Albaniju gde će sutra, 18. maja 2017. učestvovati na regionalnoj konferenciji o izvršavanju javnih usluga u zemlјama Zapadnog Balkana – „Inicijative i inovacije na putu ka EU“, koja će biti organizovana u Tirani.

Konferenciju organizuje Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA), a uz ministarku Brnabić, učestvovaće ministarka inovacija i javne uprave Albanije, Milena Harito, ministarka javne uprave Crne Gore, Suzana Pribilović i ministarka za informatičko društvo i javnu upravu Makedonije, Marta Arsovska Tomovska.

Na panel diskusijama će ministri uprave zemalјa Zapadnog Balkana predstaviti trenutni status reforme javne uprave u njihovim državama, a tri klјučne teme na plenarnoj sednici biće zakonodavni okvir i javne politike u oblasti javne uprave, aspekti primene usluga i upravlјanje njihovim kvalitetom i razmatranje organizacionog razvoja uprave uz upravlјanje inovacijama.

BRNABIĆ PREDSEDAVA SEDNICOM SAVETA ZA NACIONALNE MANјINE

16. decembar 2016.

U petak 16. decembra u 11 časova održaće se sednica Saveta za nacionalne manjine, kojim predsedava ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Sednici će osim ministarke Brnabić prisustvovati i predstavnici pet ministarstava u Vladi Srbije i nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

UDOVIČKI ISPRAĆA STAROG I DOČEKUJE NOVOG ŠEFA MMF U SRBIJI

25. jul 2016.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički sastaće se danas sa novim šefom Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji, Sebastijanom Sosom Ravelјom (Sebastian Sosa Ravello) i Deheng Kimom (Daehaeng Kim) koji je do sada obavlјao tu funkciju i odlazi na novu poziciju. Sastanak će biti održan u ponedelјak, 25. jula 2016. godine, u 11.30 časova u zgradi Vlade Republike Srbije, u Kabinetu Kori Udovički, Nemanjina 11, na četvrtom spratu.


FOTOREPORTERIMA I SNIMATELjIMA OMOGUĆENO JE SNIMANјE POČETKA SASTANKA, NAKON
ČEGA ĆE BITI PROSLEĐENO SAOPŠTENјE.

 

KORI UDOVIČKI U BEČU O REFORMI JAVNE UPRAVE

23. jun 2016.

Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički učestvovaće sutra, 24. juna, na panel diskusiji „Reforma javne uprave kao klјuč procesa proširenja Evropske Unije“ koja se organizuje u Gradskoj kući u Beču, u okviru Konferencije „Javna uprava kao temelј evrointegracija“.

Tokom konferencije biće razmenjena regionalna i nacionalna iskustva i najbolјe prakse u ostvarivanju tri stuba evropske politike proširenja – vladavina prava, ekonomsko upravlјanje i reforma javne uprave.

Skup organizuju austrijsko Ministarstvo za Evropu, integracije i spolјne poslove, grad Beč i Regionalni savet za saradnju.

 

UDOVIČKI U POSETI KRAGUJEVCU, POŽAREVCU I VELIKOM GRADIŠTU

14. jun 2016.

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički posetiće u sredu, 15. juna 2016. godine Kragujevac, Požarevac i Veliko Gradište, kada će sa rukovodstvima tih gradova i opština razgovarati o primeni Zakona o opštem upravnom postupku, kao i budućih zakonskih rešenja koja se tiču finansiranja lokalnih samouprava.


IZJAVE ZA MEDIJE ĆE BITI ORGANIZOVANE NAKON SVAKE OD TRI POSETE SHODNO AGENDI


Kontakt osoba na terenu je Jelena Parezanović, 065/37-37-377


AGENDA

Satnica:

08.30 – 09.00 Sastanak sa gradonačelnikom Kragujevca – Gradska uprava Kragujevac, Trg slobode 3

09.00 – 09.45 Obilazak šalter-sale i razgovor sa građanima

09.45 – 10.00 Izjave za medije

11.30 – 12.00 Sastanak sa načelnicom gradske uprave Požarevac – zgrada Gradske uprave Požarevac, Drinska 2

12.00 – 12.45 Obilazak šalter-sale i razgovor sa građanima

12.45 – 13.00 Izjave za medije

13.30 – 14.00 Sastanak sa načelnicom opštinske uprave Veliko Gradište, Žitni trg 1

14.00 – 14.45 Obilazak šalter-sale i razgovor sa građanima

14.45 – 15.00 Izjave za medije

 

MARAVIĆ U LOZNICI I ŠAPCU O RAZMENI PODATAKA

14. jun 2016.

Pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave Dražen Maravić, posetiće u sredu, 15. juna 2016. Loznicu i Šabac gde će održati sastanke sa načelnicima opštinskih uprava na temu početka primene odredaba Zakona o opštem upravnom postupku, u vezi obaveze razmene podataka iz službenih evidencija. Pomoćnik ministra će obići i šalter-sale u objektima gradske uprave i službenike delegirane za sprovođenje razmene podataka.

Zgrada gradske uprave Loznica se nalazi u Karađorđevoj ulici br. 2, a Šapca u Gospodar Jevremovoj br. 6.


MEDIJIMA ĆE BITI OMOGUĆENO DA ISPRATE POČETAK SASTANAKA SA NAČELNICIMA UPRAVA, KAO I OBILAZAK ŠALTER SALA U OBA GRADA


Kontakt osoba na terenu je Miloš Obradović – 064/11-55-404


AGENDA

10.00 Sastanak sa načelnicom Gradske uprave Loznica Milojkom Smilјanić

10.45 Obilazak šalter-sale Gradske uprave Loznica (razgovor sa službenicima i građanima)

12.30 Sastanak sa načelnikom Gradske uprave Šabac Jovanom Nedelјkovićem

13.15 Obilazak šalter-sale Gradske uprave Šabac (razgovor sa službenicima i građanima)

 

REGIONALNA KONFERENCIJA O NOVIM ZAKONIMA O UPRAVNOM POSTUPKU

9. jun 2016.

Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave dr Kori Udovički obratiće se učesnicima regionalne konferencije „Upravno-pravni okvir zemalјa Zapadnog Balkana: Novi zakoni o opštem upravnom postupku“, koja će biti održana u petak, 10. juna 2016. godine, sa početkom u 9.00 časova, u hotelu „Hajat“, Ulica Milentija Popovića 5, Novi Beograd.

Skup organizuju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA), povodom početka primene odredaba Zakona o opštem upravnom postupku, koje se tiču razmene podataka iz službenih evidencija u Republici Srbiji.


POZIVAMO PREDSTAVNIKE MEDIJA DA ISPRATE SVEČANO OTVARANјE KONFERENCIJE I UVODNO OBRAĆANјE POTPREDSEDNICE VLADE

IZJAVE ZA MEDIJE NISU PREDVIĐENE ZBOG OBAVEZA POTPREDSEDNICE VLADE

 

 

UDOVIČKI SUTRA SA NOVIM AMERIČKIM AMBASADOROM

18. februar 2016.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave dr Kori Udovički, primiće sutra u kurtoaznu posetu NJ.E. Kajla Skata (Kyle Scott), novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država. Sastanak će biti održan u petak, 19. marta 2016.godine, u 11.00 časova u zgradi Vlade Republike Srbije, Nemanjina 11.

FOTOREPORTERIMA I SNIMATELJIMA OMOGUĆENO JE SNIMANJE POČETKA SASTANKA, NAKON ČEGA ĆE BITI PROSLEĐENO SAOPŠTENJE.

 

Pogledajte arhivu iz 2015. godine

 Vrh strane
 Konkurs za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za nacionalne manjine Konkurs za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za lokalne samouprave Adresni registar Uzmi račun i pobedi! Provera upisa u Jedinstveni birački spisak e Uprava Javne rasprave i konsultacije Informacioni sistem eZUP Modeli administrativnih postupaka na lokalnom nivou Savet za stručno usavršavanje zaposlenih u JLS  Usklađivanje posebnih zakona sa ZUP-om Partnerstvo za otvorenu upravu Reforma javne uprave Inspekcijski nadzor Javne nabavke Ispiti Upravljanje promenama