MENI

Naslovna » Aktivnosti » Najave događaja

Najave događaja

MINISTARKA BRNABIĆ POČASNI GOST NEMAČKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE

25. maj 2017.

Glavna tema – prioriteti u kreiranju podsticajnog poslovnog okruženja, mere za smanjenje administrativnih barijera


Ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Ana Brnabić, prisustvovaće večeras manifestaciji pod nazivom „
Members Dinner, koja će se održati u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, sa početkom u 19.30 časova. Domaćin i organizator ove svečanosti je Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija).

Kao počasni gost, ministarka Brnabić govoriće o reformi i modernizaciji državne uprave, transformaciji rada državnih službenika, uklanjanju administrativnih barijera za poslovanje i kreiranje podsticajnog okruženja za ekonomski rast. Kao predsedavajuća ministarskog IT saveta, Brnabić će razgovarati i o neophodnosti brže digitalizacije Srbije i važnosti hvatanja priklјučka sa IV industrijskom revolucijom. Svi članovi AHK Srbije imaće priliku da razgovaraju sa ministarkom i dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa aktivnostima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Prisutnima će se obratiti i izvršni direktor AHK Srbija, Martin Knap (Martin Knapp), kao i predsednik AHK Srbija, dr Ronald Zeliger (Ronald Seeliger).

MINISTARKA BRNABIĆ U SREDU U POSETI SOMBORU I BAČKOJ PALANCI

23. maj 2017.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić će u sredu, 24. maja posetiti Gradski uslužni centar i gimnaziju “Velјko Petrović” u Somboru. Zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnoškog razvoja, Mladenom Šarčevićem, ministarka će u gimnaziji razgovarati sa učenicima, profesorima i direktorom škole.

Ministarka Brnabić će u Bačkoj Palanci, održati sastanak sa predsednikom opštine i opštinskim rukovodstvom, a predviđen je i sastanak sa privrednicima – između ostalih sa predstavnicima kompanija Tarkett, Carlsberg, Nektar, Fructus i Delta Agrar.

BRNABIĆ PREDSEDAVA SEDNICOM SAVETA ZA NACIONALNE MANјINE

22. maj 2017.

U utorak, 23. maja 2017. godine sa početkom u 12 časova, u Palati Srbija biće održana sednica Saveta za nacionalne manjine, kojom predsedava ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Na sednici će biti razmatran izveštaj o radu Saveta iz prethodnog perioda, a biće predstavlјen i izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina.

Sednici će, osim ministarke Brnabić, prisustvovati i drugi visoki predstavnici Vlade Republike Srbije, kao i predstavnici nacionalnih saveta nacionalnih manjina koji će kroz dijalog imati značajno učešće na ovom skupu.

MINISTARKA BRNABIĆ NA SVETSKOM EKONOMSKOM FORUMU U JORDANU

19. maj 2017.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić danas putuje za Jordan gde će u subotu, 20. maja 2017. predstavlјati Vladu Republike Srbije na Samitu o Bliskom istoku i Severnoj Africi koji organizuje Svetski ekonomski forum. Samit okuplјa preko 1.000 državnika, poslovnih lidera i uticajnih osoba iz sfere civilnog sektora iz više od 50 zemalјa sveta.

Ministarka Brnabić učestvovaće na panelima posvećenim digitalnom razvoju, inovacijama i preduzetništvu i hvatanju priklјučka sa četvrtom industrijskom revolucijom. Takođe, planirani su i susreti sa kolegama iz inostranih vlada, kao i sa liderima kompanija, prvenstveno iz oblasti IT-ja.

Cilј organizovanja Foruma je da se okupe lideri država i uticajni poslovni lјudi kako bi se promovisao razvoj javno-privatne saradnje u vezi klјučnih tema o budućnosti regiona. Među temama na Forumu naći će se razvoj inkluzivnih ekonomija, podrška humanitarnim aktivnostima i diplomatski dijalog.

MINISTARKA BRNABIĆ NA KONFERENCIJI O JAVNOJ UPRAVI U TIRANI

17. maj 2017.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić danas putuje za Albaniju gde će sutra, 18. maja 2017. učestvovati na regionalnoj konferenciji o izvršavanju javnih usluga u zemlјama Zapadnog Balkana – „Inicijative i inovacije na putu ka EU“, koja će biti organizovana u Tirani.

Konferenciju organizuje Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA), a uz ministarku Brnabić, učestvovaće ministarka inovacija i javne uprave Albanije, Milena Harito, ministarka javne uprave Crne Gore, Suzana Pribilović i ministarka za informatičko društvo i javnu upravu Makedonije, Marta Arsovska Tomovska.

Na panel diskusijama će ministri uprave zemalјa Zapadnog Balkana predstaviti trenutni status reforme javne uprave u njihovim državama, a tri klјučne teme na plenarnoj sednici biće zakonodavni okvir i javne politike u oblasti javne uprave, aspekti primene usluga i upravlјanje njihovim kvalitetom i razmatranje organizacionog razvoja uprave uz upravlјanje inovacijama.

BRNABIĆ PREDSEDAVA SEDNICOM SAVETA ZA NACIONALNE MANјINE

16. decembar 2016.

U petak 16. decembra u 11 časova održaće se sednica Saveta za nacionalne manjine, kojim predsedava ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Sednici će osim ministarke Brnabić prisustvovati i predstavnici pet ministarstava u Vladi Srbije i nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

UDOVIČKI ISPRAĆA STAROG I DOČEKUJE NOVOG ŠEFA MMF U SRBIJI

25. jul 2016.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički sastaće se danas sa novim šefom Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji, Sebastijanom Sosom Ravelјom (Sebastian Sosa Ravello) i Deheng Kimom (Daehaeng Kim) koji je do sada obavlјao tu funkciju i odlazi na novu poziciju. Sastanak će biti održan u ponedelјak, 25. jula 2016. godine, u 11.30 časova u zgradi Vlade Republike Srbije, u Kabinetu Kori Udovički, Nemanjina 11, na četvrtom spratu.


FOTOREPORTERIMA I SNIMATELjIMA OMOGUĆENO JE SNIMANјE POČETKA SASTANKA, NAKON
ČEGA ĆE BITI PROSLEĐENO SAOPŠTENјE.

 

KORI UDOVIČKI U BEČU O REFORMI JAVNE UPRAVE

23. jun 2016.

Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički učestvovaće sutra, 24. juna, na panel diskusiji „Reforma javne uprave kao klјuč procesa proširenja Evropske Unije“ koja se organizuje u Gradskoj kući u Beču, u okviru Konferencije „Javna uprava kao temelј evrointegracija“.

Tokom konferencije biće razmenjena regionalna i nacionalna iskustva i najbolјe prakse u ostvarivanju tri stuba evropske politike proširenja – vladavina prava, ekonomsko upravlјanje i reforma javne uprave.

Skup organizuju austrijsko Ministarstvo za Evropu, integracije i spolјne poslove, grad Beč i Regionalni savet za saradnju.

 

UDOVIČKI U POSETI KRAGUJEVCU, POŽAREVCU I VELIKOM GRADIŠTU

14. jun 2016.

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički posetiće u sredu, 15. juna 2016. godine Kragujevac, Požarevac i Veliko Gradište, kada će sa rukovodstvima tih gradova i opština razgovarati o primeni Zakona o opštem upravnom postupku, kao i budućih zakonskih rešenja koja se tiču finansiranja lokalnih samouprava.


IZJAVE ZA MEDIJE ĆE BITI ORGANIZOVANE NAKON SVAKE OD TRI POSETE SHODNO AGENDI


Kontakt osoba na terenu je Jelena Parezanović, 065/37-37-377


AGENDA

Satnica:

08.30 – 09.00 Sastanak sa gradonačelnikom Kragujevca – Gradska uprava Kragujevac, Trg slobode 3

09.00 – 09.45 Obilazak šalter-sale i razgovor sa građanima

09.45 – 10.00 Izjave za medije

11.30 – 12.00 Sastanak sa načelnicom gradske uprave Požarevac – zgrada Gradske uprave Požarevac, Drinska 2

12.00 – 12.45 Obilazak šalter-sale i razgovor sa građanima

12.45 – 13.00 Izjave za medije

13.30 – 14.00 Sastanak sa načelnicom opštinske uprave Veliko Gradište, Žitni trg 1

14.00 – 14.45 Obilazak šalter-sale i razgovor sa građanima

14.45 – 15.00 Izjave za medije

 

MARAVIĆ U LOZNICI I ŠAPCU O RAZMENI PODATAKA

14. jun 2016.

Pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave Dražen Maravić, posetiće u sredu, 15. juna 2016. Loznicu i Šabac gde će održati sastanke sa načelnicima opštinskih uprava na temu početka primene odredaba Zakona o opštem upravnom postupku, u vezi obaveze razmene podataka iz službenih evidencija. Pomoćnik ministra će obići i šalter-sale u objektima gradske uprave i službenike delegirane za sprovođenje razmene podataka.

Zgrada gradske uprave Loznica se nalazi u Karađorđevoj ulici br. 2, a Šapca u Gospodar Jevremovoj br. 6.


MEDIJIMA ĆE BITI OMOGUĆENO DA ISPRATE POČETAK SASTANAKA SA NAČELNICIMA UPRAVA, KAO I OBILAZAK ŠALTER SALA U OBA GRADA


Kontakt osoba na terenu je Miloš Obradović – 064/11-55-404


AGENDA

10.00 Sastanak sa načelnicom Gradske uprave Loznica Milojkom Smilјanić

10.45 Obilazak šalter-sale Gradske uprave Loznica (razgovor sa službenicima i građanima)

12.30 Sastanak sa načelnikom Gradske uprave Šabac Jovanom Nedelјkovićem

13.15 Obilazak šalter-sale Gradske uprave Šabac (razgovor sa službenicima i građanima)

 

REGIONALNA KONFERENCIJA O NOVIM ZAKONIMA O UPRAVNOM POSTUPKU

9. jun 2016.

Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave dr Kori Udovički obratiće se učesnicima regionalne konferencije „Upravno-pravni okvir zemalјa Zapadnog Balkana: Novi zakoni o opštem upravnom postupku“, koja će biti održana u petak, 10. juna 2016. godine, sa početkom u 9.00 časova, u hotelu „Hajat“, Ulica Milentija Popovića 5, Novi Beograd.

Skup organizuju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA), povodom početka primene odredaba Zakona o opštem upravnom postupku, koje se tiču razmene podataka iz službenih evidencija u Republici Srbiji.


POZIVAMO PREDSTAVNIKE MEDIJA DA ISPRATE SVEČANO OTVARANјE KONFERENCIJE I UVODNO OBRAĆANјE POTPREDSEDNICE VLADE

IZJAVE ZA MEDIJE NISU PREDVIĐENE ZBOG OBAVEZA POTPREDSEDNICE VLADE

 

 

UDOVIČKI SUTRA SA NOVIM AMERIČKIM AMBASADOROM

18. februar 2016.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave dr Kori Udovički, primiće sutra u kurtoaznu posetu NJ.E. Kajla Skata (Kyle Scott), novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država. Sastanak će biti održan u petak, 19. marta 2016.godine, u 11.00 časova u zgradi Vlade Republike Srbije, Nemanjina 11.

FOTOREPORTERIMA I SNIMATELJIMA OMOGUĆENO JE SNIMANJE POČETKA SASTANKA, NAKON ČEGA ĆE BITI PROSLEĐENO SAOPŠTENJE.

 

Pogledajte arhivu iz 2015. godine

 Vrh strane
 Provera upisa u Poseban birački spisak Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina 2018 Konkurs za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za nacionalne manjine Adresni registar Uzmi račun i pobedi! Provera upisa u Jedinstveni birački spisak e Uprava Javne rasprave i konsultacije Informacioni sistem eZUP Modeli administrativnih postupaka na lokalnom nivou Savet za stručno usavršavanje zaposlenih u JLS  Usklađivanje posebnih zakona sa ZUP-om Partnerstvo za otvorenu upravu Reforma javne uprave Inspekcijski nadzor Javne nabavke Ispiti Upravljanje promenama