MENI

Naslovna » Aktivnosti » Saopštenja

Saopštenja

28. april 2017.

Otvoren prvi Sajam zapošlјavanja u Malom Zvorniku

Državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu (MDULS) Bojan Stević otvorio je danas u Malom Zvorniku prvi Sajam zapošlјavanja, održan u saradnji Nacionalne službe za zapošlјavanje i opštine Mali Zvornik. Na sajmu je učestvovalo 26 poslodavaca iz Malog Zvornika i Loznice, koji su iskazali potrebu za zaposlenjem 50 radnika.

 Otvoren prvi Sajam zapošlјavanja u Malom Zvorniku

Otvarajući sajam, Stević je izrazio očekivanje da će manifestacija u budućnosti zaživeti u punom kapacitetu i da će svaki sledeći put okuplјati veći broj privrednika i ocenio da je 50 ponuđenih radnih mesta značajan broj u današnjem teškom vremenu. Ističući da će se u Malom Zvorniku do kraja godine stvoriti uslovi za otvaranje 100 radnih mesta, u okviru investicije za pokretanje pogona za proizvodnju obuće u Brasini, koju su podržali Vlada Srbije i Ministarstvo privrede, Stević je rekao da na tome ne treba stati.

„U cilјu stvaranja uslova za zapošlјavanje, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije sve postojeće lokacije u Malom Zvorniku treba ponuditi potencijalnim investitorima, kojih je u Srbiji svakim danom sve više i više, jer su prepoznali napore Vlade Srbije, na čelu sa premijerom Vučićem, da u Srbiji napravi dobru privrednu zonu za strana i domaća ulaganja, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kao resorno ministarstvo na čelu sa Ministarkom Brnabić maksimalno će pomoći svim JLS kao i Malom Zvorniku po pitanju svih potrebnih radnji kako bi bili što bliže građanima, potecijalnim investitorima“, rekao je Stević.

Nakon otvaranja Sajma, Stević je razgovarao sa rukovodstvom opštine Mali Zvornik u vezi aktuelnih tema o reformama i unapređenju rada elektronske uprave, kao i o racionalizaciji broja zaposlenih u lokalnoj upravi.

 Otvoren prvi Sajam zapošlјavanja u Malom Zvorniku

Stević je nakon sastanka novinarima rekao da je u skladu sa planom racionalizacije u tekućoj godini u javnom sektoru, u Malom Zvorniku potrebno redukovati određen broj radnih mesta, kroz program otpremnine, odnosno preraspodele poslova, što će biti utvrđeno u narednom periodu. On je istakao da je krajnji cilј predviđenih mera racionalizacije i reformi, unapređenje rada državne uprave i lokalne samouprave, kroz ukidanje nepotrebnih radnih mesta i modernizaciju rada elektronske uprave i celokupne administracije.

Kao jedan od načina za kvalitetno i dugoročno rešavanje problema nezaposlenosti u Malom Zvorniku on je naveo uvođenje dualnog obrazovanja u Srednjoj školi i ponudio podršku u pokretanju i sprovođenju takve inicijative.

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić na otvaranju prvog Sajma zapošlјavanja u Malom Zvorniku rekao je da je opština u tekućoj godini u budžetu opredelila 20 miliona dinara za različite vidove podsticanja zapošlјavanja.

25. april 2017.

 Brnabić: Osposobiti decu za najperspektivnija zanimanja

Brnabić: Osposobiti decu za najperspektivnija zanimanja

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić obratila se na skupu povodom ukidanja barijera za podsticanje preduzetništva mladih u Srbiji, koji je danas održan u Privrednoj komori Srbije. Osim ministarke Brnabić prisutnima su se obratili predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, nemački ambasador Aksel Ditman i predsednica Centra za visoke ekonomske studije, Kori Udovički.

„Nacionalni prosvetni Savet je doneo odluku o uvođenju informatike od petog razreda osnovnih škola, kako bi se deca od najmlađeg uzrasta približili robotici i automatici. Smatram da je to važno jer na taj način decu osposoblјavamo za jedno od najperspektivnijih zanimanja, a sa druge strane podižemo kapacitete kod dece da razmišlјalјu na inventivan način pri rešavanju problema", izjavila je Brnabić i dodala da je važno da podaci ne uče napamet, već da podstičemo đake kako da primene informacije koje imaju.

Ministarka je napomenula da se Akcioni plan za unapređenje IT sektora bavi pobolјšanjem u sektoru obrazovanja, kako formalnom koje menja sliku na srednji i duži rok, tako i neformalnom koje nudi kratkoročna rešenja, poput programa za prekvalifikacije u IT industriji.

„Obuke za prekvalifikacije u IT-ju započele su u ponedelјak – dve grupe u Novom Sadu, program .NET u Nišu kao i oba kursa na IT Akademiji u Beogradu. Naredne nedelјe bi trebalo da startuje program obuka na Fakultetu organizacionih nauka, a tada kreće i obuka polaznika za Java program u Nišu. Podsetiću da su obuke kreirane na osnovu istraživanja tržišta koje je Ministarstvo u saradnji sa Infostudom sprovelo u januaru i to je njihova najveća vrednost jer one odgovaraju realnim potrebama kompanija za IT programerima juniorima“, rekla je ministarka.

24. april 2017.

Brnabić i Šer o unapređenju eUprave i e-servisa u Srbiji

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) Ana Brnabić danas je razgovarala sa ambasadorom pri ministarstvu spolјnih poslova Estonije, Danielom Šerom (Daniel Schaer) i glavnim izvršnim direktorom estonske IT kompanije „Net group“, Prit Kongom (Priit Kongo) o aktivnostima Ministarstva u vezi eUprave u Srbiji i servisima koja ona pruža, kao i planovima MDULS u narednom periodu.

„Jedan od najvažnijih prioriteta MDULS je kontinuiran i efikasan razvoj e-uprave uz povećanje broja dostupnih e-usluga. Mi smo zaista mnogo toga naučili od Estonije i vaših rešenja u funkcionisanju eUprave“, navela je ministarka Brnabić. Ona je dodala da trenutno sve napore ulažemo u prebacivanje podataka u elektronski oblik i da je to dobar način u smanjenju korupcije, a svakako i olakšica za građane.

 Brnabić i Šer o unapređenju eUprave i e-servisa u Srbiji

Ministarka Brnabić je istakla da postoji početna strategija i da je trenutan fokus na razvijanju centralnog registra građana i povezivanju baza podataka, tako što će državnim službenicima biti omogućeno da „jednim klikom“ dođu do potrebnih podataka građana prilikom pružanja određenih usluga.

„Klјučno je da se i nakon uvođenja određenih rešenja, radi na njihovom dalјem razvoju, konstantnom praćenju i prilagođavanju. Neke zemlјe dođu do elektronskih rešenja, ali ne znaju kako funkcionišu“, naveo je ambasador Šer. Brnabić i Šer su došli do zaklјučka prilikom razgovora o Ministarskom IT Savetu, da bi razmena znanja između estonskih i srpskih stručnih kadrovima bila od značaja.

Prit Kongo je izneo različita rešenja u funksionisanju, organizaciji rada i razvijanju elektronskog pravosuđa u Estoniji. On je istakao da u Estoniji postoje različite IT kompanije koje sa svojim ekspertima rade na svakoj oblasti odvojeno i ponudio je podršku u integrisanju elektronskih servisa u Srbiji.

19. april 2017.

Odabrane škole koje će vršiti obuke za prekvalifikacije u IT sektoru

Završen je odabir škola koje će vršiti obuke za programere početnike u okviru programa Prekvalifikacija u IT sektoru. Prekvalifikacije će se vršiti u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Polaznici u Beogradu će obuke pratiti na Fakultetu organizacionih nauka koji će raditi u konzorcijumu sa „Breza softver inženjeringom“, čijih će 25 polaznika biti obučeni za rad u programu JAVA. „Link grupu“ će pohađati 15 polaznika koji će biti obučeni za rad u Application programming a njih 10 za rad u programu Web development.

U Novom Sadu, obuke će vršiti „Vojvodina IKT klaster – VOICT“, kod kojeg će 25 polaznika pohađati program obuke Web development.

Za rad u programu JAVA biće obučeno 12 niških polaznika u „Klasteru za napredne tehnologije (NiCAT)“, dok će ih još 13 biti obučeno za rad u programu NET.

Obuke se organizuju za najbolјih 100 polaznika koji su uspešno završili sve krugove testiranja. Pilot projekat obuka traje četiri meseca i ukoliko bude uspešan, ovakve obuke će biti organizovane za dodatnih 900 polaznika do kraja ove godine. Osnovni kriterijum za vrstu obuka koje će se sprovoditi je brzina kojom će polaznici moći da nađu zaposlenje nakon završenih obuka u IT sektoru.

Program prekvalifikacija pokrenut je na predlog Ministarskog saveta za IT kojim predsedava ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić. Na tržištu je očigledan nedostatak programera početnika, što je pokazalo i istraživanje koje su zajedno sproveli Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Infostud u januaru ove godine u kojem je učestvovalo 118 IT kompanija. Kompanije koje su učestvovale u istraživanju i koje zapošlјavaju oko 4.500 lјudi u Srbiji, odnosno oko 20 odsto od ukupnog broja zaposlenih u IT sektoru u našoj zemlјi, prošle godine su zaposlili 671 programera početnika, dok ove godine planiraju da zaposle 961.

Sve relevantne informacije o programu se mogu naći na veb-adresi www.itobuke.rs.

19. april 2017.

Uručena priznanja najaktivnijim opštinama u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

Liderima 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ danas su u Vladi Srbije uručena priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije i zaslužene nagrade – 12 wi-fi zona sa besplatnim internetom tokom 15 meseci, koje će u tim opštinama postaviti Telekom Srbija.

Internet zone dobiće Bela Palanka, Dimitrovgrad, Plandište, Bela Crkva, Golubac, Sečanj, Žitište, Rakovica, Svrlјig, Bački Petrovac, Prokuplјe i Titel. Nakon odabira lokacija, Telekom Srbija će postaviti wi-fi zone za najviše 90 dana. Internet preko „wi-fi drveta“ moći će da se koristi u krugu od 150 metara i omogućava povezivanje do 300 korisnika, a opremlјeno je i priklјučcima za punjenje mobilnih telefona i LED osvetlјenjem tako da će predstavlјati ukras trgova ili parkova.

- Telekom je zajedno sa NALED-om podržao nagradnu igru kroz obezbeđivanje dela nagrada i za građane i za lokalne samouprave jer smatramo da suzbijanje sive ekonomije unapređuje sigurnost građana i predstavlјa preduslov bolјeg životnog standarda – rekao je generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk i dodao da je „wi-fi drvo“ proizvod domaće pameti, inženjera i konstruktora iz Telekoma i domaćih partnerskih firmi.

 Uručena priznanja najaktivnijim opštinama u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

Priznanja najaktivnijim opštinama uručio je državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Želјko Ožegović koji je istakao i da će pet prvoplasiranih dobiti po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koje je izdvojila Vlada Srbije za opremanje ili rekonstrukciju objekta od opšteg interesa poput škole, bolnice, vrtića ili druge javne ustanove. Koji projekat će biti realizovan odlučiće građani glasanjem putem opštinskog sajta ili u opštinskoj upravi.

- U nagradnoj igri poslato je više od 8,5 miliona koverata sa fiskalnim računima i slipovima čiju vrednost procenjujemo na 70 milijardi dinara, od čega je direktan prihod budžeta veći od devet miliona evra. Jednako važan uspeh jeste jačanje svesti građana i privrede i lične odgovornosti u izdavanju odnosno uzimanju računa pri svakoj kupovini. Prema podacima Poreske uprave za januar i februar, beležimo rast evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa posebno kod malih obveznika, za 29% odnosno 34% - rekao je Ožegović.

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Goran Kovačević istakao je da takmičenje gradova i opština čini nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ jedinstvenom u svetu i zahvalio Vladi Srbije na prihvatanju inicijative NALED-a da se izdvoji poseban nagradni fond za najaktivnije samouprave.

- Učešćem u nagradnoj igri građani se nisu borili samo za sebe već i za grad u kojem žive. Oni će sada videti direktne posledice svog odgovornog ponašanja i razumeti povratnu vezu koju plaćanje poreza ima sa kvalitetom života u njihovoj zajednici, što gradi dodatno poverenje u državu i način na koji se troše budžetska sredstva – ocenio je Kovačević.

13. april 2017.

 Poziv lokalnim samoupravama za iskorišćenje kapaciteta SKGO u cilјu realizacije projekata kroz dobru upravu

USKRŠNјA ČESTITKA ANE BRNABIĆ

 

 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić želi srećne Uskršnje praznike svim hrišćanskim vernicima.

„Neka vam predstojeći dani donesu zdravlјe i mnogo radosti. Srećni praznici!“, rekla je ministarka Brnabić.

 

12. april 2017.

Poziv lokalnim samoupravama za iskorišćenje kapaciteta SKGO u cilјu realizacije projekata kroz dobru upravu

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU - druga faza" pružiće stručnu podršku u 10 gradova i opština u Srbiji kako bi ove lokalne samouprave dodatno unapredile svoje usluge za građane i privredu. Tim povodom u predsedništvu GO Lazarevac potpisan je sporazum o saradnji predstavnika opština Lazarevac i Knić sa SKGO u oblasti unapređenja saradnje javnog i privatnog sektora kroz poslovne savete.

U ime gradske opštine Lazarevac sporazum je potpisao zamenik predsednika opštine Miloje Živanović, a događaju je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević. Sporazum se realizuje uz podršku Vlade Švedske i u partnerstvu sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona.

Stević je pozvao gradove i opštine da intenziviraju saradnju sa SKGO i na taj način kroz brojne projekte unaprede svoje funkcionisanje.

 Poziv lokalnim samoupravama za iskorišćenje kapaciteta SKGO u cilјu realizacije projekata kroz dobru upravu

„Svrha ovog programa je pružanje podrške i dalјa priprema gradova i opština u Srbiji za pristupanje EU kroz unapređenje kvaliteta usluga, jačanje dijaloga između klјučnih aktera i efikasnije lokalne administracije, a u skladu sa principima dobre uprave“, istakao je Stević i dodao da Ministarstvo na čelu sa ministarkom Brnabić pruža punu podršku saradnji SKGO sa lokalnim samoupravama i pozvao ih da maksimalno iskoriste kapacitete SKGO u cilјu realizacija projekata.

Sporazume o saradnji je u ime SKGO potpisao generalni sekretar Đorđe Staničić koji je naveo da će kroz ovaj paket podrške i jedna i druga opština dobiti dovolјno ekspertskog znanja SKGO i njihovih partnera iz Švedske koji imaju mnogo iskustva u tome.

"Kroz projekat prvo ćemo analizirati postojeće stanje, što je klјuč uspeha kod ovakvih projektnih aktivnosti", rekao je Staničić i dodao da se vidi snažna volјa kod obe opštine da se uklјuče u punoj meri.
„U realizaciju ovog paketa podrške biće povezani i privrednici, a verujem da tu ima prostora i za nevladin sektor jer su tu često smeštene ideje mladih lјudi koji možda ne razumeju funkcionisanje uprave i celog državnog aparata“, kazao je Staničić.

Generalni sekretar SKGO ovom prilikom se zahvalio i resornom ministarstvu i naveo da ono podržava sve aktivnosti koje doprinose pobolјšanju rada lokalnih samouprava, a u interesu celokupnog društva.

12. april 2017.

Održana jedanaesta sednica Odbora za koordinaciju inspekcijskog nadzora

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Želјko Ožegović, predsedavao je danas u Palati Srbija, jedanaestomsednicom Odbora za koordinaciju inspekcijskog nadzora kojoj su, osim članova Odbora, prisustvovali i predstavnici republičkih i gradskih inspekcijskih službi, predstavnici pravosudnih organa i kolege iz USAID Projekta za bolјe uslove poslovanja.

 Održana jedanaesta sednica Odbora za koordinaciju inspekcijskog nadzora

Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodne sednice Odbora, Ožegović je analizirao realizovane aktivnosti između dva zasedanja Odbora i istakao da se obuku za jačanje etičkih i profesionalnih standarda za lica koja sprovode inspekcijski nadzor, do sada prijavilo 20 kandidata i zamolio predstavnike inspekcija da utiču na svoje kolege da se što pre prijave za taj program, koji se sprovodi u saradnji sa OEBS i Agencijom za borbu protiv korupcije. On je istakao da je Tržišna inspekcija već započela svoja redovna izveštavanja preko portala eUprava i pozvao ostale inspekcije da slede taj primer.

U nastavku rada usvojene su smernice u vezi unapređenja organizacije inspekcija i planiranja inspekcijskog nadzora, koje su izrađene u skladu sa analizama koje su izradili predstavnici Balkanskog centra za regulatornu reformu. Takođe, usvojen je i akt kojim se jedinice lokalne samouprave obavezuju da u određenim rokovima dostavlјaju predloge plana inspekcijskog nadzora, kao i predlog standardizovanog jedinstvenog obrasca, koji su sačinili predstavnici Radne grupe za suzbijanje nedozvolјene trgovine.

 Održana jedanaesta sednica Odbora za koordinaciju inspekcijskog nadzora

Posebnu pažnju učesnici sednice posvetili su Predlogu o formiranju Radne grupe za poverene poslove inspekcijskog nadzora. Državni sekretar je sugerisao da bi uz predstavnike relevantnih ministarstava, u rad Radne grupe trebalo uvrstiti i predstavnike AP Vojvodina, Grada Beograda i Stalne konferencije gradova i opština. Predlog je usvojen, uz preporuku da bi, zbog važnosti delokruga posla, bilo dobro da se nivo zastuplјenih članova Radne grupe podigne na što viši nivo.

Tokom sednice je usvojen i sporazum sa Udruženjem sudija prekršajnih sudova Republike Srbije, kojim će biti uspostavlјena jača saradnja inspekcija i sudova, a predstavlјeni su i kandidati za članove Odelјenja za podršku radu Koordinacione komisije.

Ožegović je na na kraju sednice najavio i da će u naredna tri meseca biti sprovedena analiza kapaciteta i resursa svih inspekcija, a iskoristio je priliku da pozove sve inspektore koji su u obavezi da polažu ispit za inspektore, da taj posao obave u što kraćem roku.

8. april 2017.

Veliki uspeh nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

Ovo je godina borbe protiv sive ekonomije, nastavite da uzimate račune


U nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ građani Srbije poslali su ukupno 8.565.007 koverata. Minimalna vrednost poslatih fiskalnih računa procenjuje se na 70 milijardi dinara od čega direktni prihod budžeta premašuje devet miliona evra.

U proseku, svaki građanin Srbije poslao je 1,2 koverte, a prema procenama organizatora u nagradnoj igri je učestvovalo između 25 i 40% stanovništva što je višestruko bolјi rezultat nego u Slovačkoj koja je primer dobre prakse u organizaciji fiskalne lutrije.

 Veliki uspeh nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

U nagradnom fondu našle su se 742 nagrade u vrednosti od 135.344.181,46 dinara. Zaklјučno sa jučerašnjim danom izdato je ukupno 548 potvrda o dobitku i građani su preuzeli 351 nagradu među kojima četiri stana i 49 automobila FIAT 500L.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave čestita svim dobitnicima i zahvalјuje se građanima na aktivnom učešću u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi” i velikoj podršci koju pružaju suzbijanju sive ekonomije.

„ Važno je da nastavimo da uzimamo fiskalne račune i slipove jer porez koji se plaća prilikom kupovine roba i usluga odlazi u budžet Republike Srbije, a to znači veća ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu i javne usluge. Plaćanjem poreza svi zajedno učestvujemo u stvaranju bolјeg društva za sve nas“, izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić sedam dana nakon završetka nagradne igre.

 Veliki uspeh nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

U direktnim prenosima na Prvom programu RTS-a i putem lajv strima na sajtu www.uzmiracun.rs izvučeno je ukupno 815 koverata od kojih 73 nisu bile u skladu sa pravilima – najčešće greške su iznos računa ispod 100 dinara, računi stariji od 1.1.2017, pomešani fiskalni računi i slipovi. Naknadno je utvrđeno i da je 18 izvučenih koverti poslato na maloletna lica, kojima je po Zakonu o igrama na sreću zabranjeno učešće u nagradnim igrama. Nagrade koje zbog toga neće biti dodelјene su pet mikrotalasnih pećnica, dva mobilna telefona, dva blendera, dva tableta, jedan frižider, tri lap topa, mašina za sudove, putovanje u Grčku i automobil FIAT 500L.

„Uspeh nagradne igre obavezuje nas da radimo na primeni Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije kako bismo obezbedili efikasniji nadzor na tokovima sive zone, jačanje inspekcijskog nadzora, rešavanje problema parafiskalnih nameta, smanjenje birokratije, uvođenje poreskih olakšica za početnike u biznisu i podsticaja za legalno poslovanje“ kaže izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović i dodaje da građani sve aktivnosti na suzbijanju sive zone mogu da prate na www.uzmiracun.rs.

Više od 8,5 miliona koverti sa fiskalnim računima ili slipovima koje nisu osvojile neku od nagrada u ovom ciklusu, odmah nakon završetka poslednjeg izvlačenja transportovane su u firmu "Papir servis" i reciklirane. O zaštiti podataka građana ispisanih na kovertama brinula je tročlana komisija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Prema odluci Vlade Srbije, Priređivač nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Ministarstvom finansija, Poreskom upravom, Državnom lutrijom Srbije, Poštom Srbije, Republičkim sekretarijatom za javne politike i NALED-om.

 Veliki uspeh nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

REČ DOBITNIKA

Milijan Dimitrijević, Valјevo
Meni su svi govorili da ne igram i da je to namešteno, a sad ću baš da provozam auto da vide. Ja sam još 1975. godine osvojio stojadina u jednoj nagradnoj igri a sad hoću da dam izjavu jer imam dva unuka blizanca i da kažem svima da nagradna igra nije prevara.

Zorka Teofilović, Čačak
Poslala sam tri koverte sveukupno. Krivo mi što još dve koverte nisam poslala, jer su bile spremne, mogla sam još nešto da dobijem. Sela sam s mužem da ručam i sipala supu. Nismo gledali zadnje izvlačenje jer smo mislili biće u subotu, al kad je krenuo da zvrči telefon, a meni pritisak na trista, ja reko daj lekove odmah, da preživim ovo.

Bora Gilezan, Zrenjanin
Bio sam na pecanju kad su mu javili da sam dobio nagradu. Iako mi sin radi u pošti već 30 godina, jedva mi je nabavio dve koverte.

Dragan Stojilјković, Vlasotince
Poslali smo dve koverte sveukupno.U Vlasotincu ima još jedan čovek koji se isto zove kao ja i saobraćajni je policajac. On je poslao 100 koverata i „poludeo“ je.

Desa Samardžić, Vrnjačka Banja
Gledala sam pa sam zaslabila kad je izvučena moja koverta, brzo sam zvala sestru da mi da sećer i vodu i da odgovara na telefon i kad su me zvali iz Ministarstva rekla sam im, evo moja sestra ja više ne znam ni kako se zovem.

Dragica Dragićević,  Crna Bara
Poslala sam pet koverata i nisam mogla da verujem da sam ja dobila nagradu. Komšija je poludeo jer je poslao 20 koverata i nije dobio ništa. A meni bi “legla” i veš mašina.

Desanka Filipović, Sremska Mitrovica
Poslala sam 5 koverata i mene su prvu izvukli za kola iako ništa nisam očekivala, razumem da se ovim borimo protiv sive ekonomije i bila bih zadovolјna i da ništa nisam dobila. Opet ću slati koverte i uvek ću tražiti račune.

Nikola Đorđević, Niš
Ja nisam ni znao da sam izvučen, bio sam van grada, zovu me lјudi da mi kažu, a ono moj otac poslao tri koverte na moje ime i izvukli me.

Slavka Pantović, Smederevo
Nikada nismo učestvovali u nagradnim igrama, a sad sam imala neki predosećaj i rekoh da pošalјemo, a sad prosto ne verujem da su nas izvukli.

Ivan Živić, Pirot
Mene je spasao onaj što je slao kovertu na AMSS jer su mene izvukli umesto njega.

Dragan Paunović, Nova Varoš
Ja sam hteo da gledam film, a žena izvlačenje nagrada - “popustio“ sam joj i eto dobro je ispalo.

 Veliki uspeh nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

8. april 2017.

MINISTARKA BRNABIĆ ČESTITALA 8. APRIL, SVETSKI DAN ROMA

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić čestita svim građanima Srbije romske nacionalnosti 8. april, Svetski dan Roma.

„Želimo da uz visok stepen društvene odgovornosti i kroz procese socijalne inkluzije svi zajednički radimo na iskorenjivanju primera diskriminacije i marginalizovanja romskog stanovništva i na taj način doprinesemo unapređenju položaja pripadnika romske nacionalne manjine u Srbiji. Samo kroz veće uklјučivanje romske nacionalne manjine u sve segmente društva možemo doprineti integraciji romske populacije u društvo, kao i njihovom bolјem životnom standardu, uz neophodno očuvanje njihove tradicije, kulture i jezika“, rekla je ministarka Brnabić.

7. april 2017.

Brnabić: Od juna bića umreženo šest institucija

Od 1. juna počinje puna primena Zakona o opštem upravnom postupku, koji će omogućiti građanima da dokumenta dobijaju na "jedan klik", najavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, tokom sastanka sa više od 150 čelnika gradova i opština i načelnika lokalnih uprava u Srbiji koji je danas održan u „Sava centru“.

Od juna biće umreženo šest institucija - Ministarstvo državne uprave, MUP, Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, PIO, Poreska uprava i Nacionalna služba za zapošlјavanje, rekla je Brnabić na sastanku čija je opšta tema bila reforma u javnoj upravi. Ona je dodala da će za desetak dana početi obuka službenika za primenu tog softvera.

 Brnabić: Od juna bića umreženo šest institucija

Ministarka je rekla da će tako građani moći da dobiju sve potrebne papire na jednom mestu.

“Procenjujemo da ćemo one dokumente koje građani najviše traže moći da im damo na jedan klik i da se se taj zakon primenjuje u potpunosti makar za te dokumente, a to je izvod iz matične knjige rođenih i venčanih, uverenje o prebivalištu, uverenje o državlјanstvu, uverenje o izmirenim poreskim obavezama, potvrda o statusu nezposlenih lica, potvrda o statusu osiguranog lica i potvrda o ličnim prihodima”, navela je ona i dodala da je umrežavanjem šest institucija završen tehnički deo posla i tokom maja će biti test faza sistema.

Brnabić je podsetila da je do kraja 2016. bio rok za lokalne samouprave da prebace svoje matične knjige u elektronski oblik i pozvala one koje još nisu završile taj posao da požure, jer će onda njihovi građani biti diskriminisani.

Ona je navela da su lokalne samouprave prebacile svoje matične knjige posle 1946. godine u elektronski oblik 98 odsto, a zajedno sa matičnim knjigama pre 1946. godine 92,2 odsto. Branbić je naglasila da to nije loše, ali da nije ni naročito dobro pošto je već prošao rok.

 Brnabić: Od juna bića umreženo šest institucija

“Velika reforma je pred nama, jedna od najvažnijih u mandatu ove vlade”, naglasila je ministarka.

Ona je pohvalila Svrlјig, Šabac, Kocelјevu, Žagubicu i druge, pošto su završile prebacivanje matičnih knjiga u elektronski oblik u zakonskom roku ili pre, a pritom se nalaze ispod maksimalnog broja zaposlenih. Brnabić je pohvalila i Blace, kao Bosilegrad koji je bio najgora opština po tom pitanju jer u novembru su bili na nula odsto, a sada je na preko 80 odsto.

Brnabić je rekla da slabo stoje Aleksandrovac sa 34 odsto ukupno prebačenih matičnih knjiga, Mionica 39 odsto, Ražanj 44, Svilјanac 48 odsto, Smederevska Palanka 49 odsto, Prokuplјe 56 odsto i druge. Ona je dodala da te opštine ipak imaju uzlazni trend u tom poslu, ali da su problematične opštine Požega, Lucani, Irig i Titel kod kojih taj posao ide jako sporo i ministarka je zamolila te opštine da se ubrzaju.

Ministarka je najavila je da će Ministarstvo državne uprave otvoriti kol centar za građane da se žale ako ne dobiju tražene usluge od opština ili šest umreženih institucija i naglasila da država mora da bude servis građana.

Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić je rekao da nije svuda ista situacija kod opština kada je reč o ispunjvanju svih tih obaveza, ali da su trendovi dobri. On je kazao da je neophodno da se prođu odgovarajuće obuke i da SKGO nudi pomoć u tome.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović je rekla da je ta organizacija učestvovala i u reformi izdavanja građevinskih dozvola i da je uspešno uvedena elektronska dozvola. Jovanović je istakla da nijedna reforma ne može da zaživi ako u njoj ne učestvuju lokalne samouprave, kao i da one najmanje mogu da budu uspešne u reformama ako im se obezbedi podrška sa centralnog nivoa.

7. april 2017.

U susret punoj primeni Zakona o opštem upravnom postupku

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je uz podršku nemačke organizacije GIZ, u beogradskom hotelu „Metropol“ održalo radionicu i zajednički sastanak članova Koordinacionog tela i Radne grupe za usklađivanje posebnih zakona sa Zakonom o opštem upravnom postupku.

 U susret punoj primeni Zakona o opštem upravnom postupkua

Skup je otvorio državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i predsednik ovog tela Vlade, Želјko Ožegović, koji je u svom uvodnom obraćanju ukazao na značaj Koordinacionog tela u procesu usklađivanja posebnih zakona sa Zakonom o opštem upravnom postupku i istakao najvažnije aktivnosti koje je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave preduzelo radi pružanja stručne i administrativne podrške njegovom radu.

Skupu su, pored članova Koordinacionog tela i Radne grupe za usklađivanje posebnih zakona sa Zakonom o opštem upravnom postupku, prisustvovali i bivši članovi Radne grupe za pripremu teksta Nacrta zakona o opštem upravnom postupku koji su sa prisutnima podelili svoja iskustva i zapažanja.

U skladu sa zaklјučcima sa poslednjeg sastanka Koordinacionog tela, skup je organizovan radi definisanja dalјih aktivnosti Koordinacionog tela u skladu sa vremenskim okvira za njihovo preduzimanje i kriterijumima za određivanje onih zakona koji će dobiti prioritet u procesu usklađivanja. Takođe, razmotrena su klјučna pitanja u vezi sa početkom pune primene novog Zakona o opštem upravnom postupku.

6. april 2017.

Postavlјen kamen temelјac za izgradnju 20 stanova za izbeglice u Paraćinu

U Paraćinu je danas postavlјen kamen temelјac za izgradnju 20 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog projekta Republike Srbije (RSP).

Nakon Sremske Mitrovice, gde je 17. marta postavlјen kamen temelјac za izgradnju 40 stanova, Kruševca, gde je 30. marta počela izgradnja 20 stanova i Prokuplјa, gde je dan kasnije svečano položen kamen emelјac za izgradnju takođe 20 stanova, Paraćin je još jedna od ukupno devet jedinica lokalne samouprave u kojima ove godine počinje gradnja stanova iz drugog RSP potprojekta. Gradiće se ukupno 200 stanova, pored Sremske Mitrovice, Kruševca, Prokuplјa i Paraćina i u Vršcu i Bajinoj Bašti po 20, u Šapcu i Kikindi po 25 i u Šidu 10 stanova.

 Postavlјen kamen temelјac za izgradnju 20 stanova za izbeglice u Paraćinu

Stanove u Paraćinu izbeglice će dobijati u zakup, sa mogućnošću kasnijeg otkupa po povlašćenim cenama. Drugi RSP potprojekat vredan je više od 13 miliona evra. U okviru njega planirana je dodela ukupno 900 stambenih rešenja kroz četiri modela: kupovina seoskih kuća (250), izgradnja stanova (200), izgradnja montažnih kuća (120) i dodela paketa građevinskog materijala (250 iz RSP fonda i 80 iz kontribucije Republike Srbije).

„Hvala i Jedinicama lokalnih samouprava koje su prepoznale potrebe izbeglica i pomažu nam da RSP zaživi u punoj snazi i kako je planirano. Hvala Vladi na čelu sa Premijerom koji su obezbedili donatore, hvala donatorima, a najviše hvala korisnicima na strplјenju. Realizacija Programa dug je proces, koji nije uvek bio lak, ali za sve koji su uklјučeni u taj proces nema lepšeg osećaja nego videti konkretne rezultate i radost na licima korisnika.“, istakao je državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević.

Regionalni stambeni program je zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilј da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

5. april 2017.

Brnabić: Ove godine počinje povlačenje pomoći EU za reformu javne uprave

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić učestvovala je u radu četvrtog sastanka Posebne grupe za reformu javne uprave na kom je jedna od najznačajnijih tema bila praćenje sprovođenja Strategije za reformu javne uprave i pratećeg Akcionog plana za period 2015-2017 godine. Sastanku je prisustvovala i direktorka za Zapadni Balkan Generalnog direktorata za susedstvo i pridruživanje Evropske komisije, Henoveva Ruiz Kalavera.

Brnabić je novinarima pred početak sastanka rekla da će ove godine početi povlačenje 80 miliona evra koje je Srbija dobila od EU za reformu javne uprave. Sva sredstva, kako je naglasila, neće moći da budu povučena ove godine, ali će se nastojati da taj iznos bude što veći.

Ona je naglasila da je ta budžetska podrška EU namenjena za spovođenje Strategije za reformu javne uprave. Kako je istakla, prva faza te reforme bila je racionalizacija javne uprave i da se sada ide na reorganizaciju javnih službi.

 Brnabić: Ove godine počinje povlačenje pomoći EU za reformu javne uprave

"Cilј je da se pruži što efikasnija usluga građanima i to u klјučnim sektorima, zdravstvu, prosveti i socijalnoj zaštiti", rekla je Brnabić i dodala da su od decembra 2013. godine, kada je uvedena zabrana zapošlјavanja u javnom sektoru, u budžetu Srbije zbog racionalizacije javne uprave postignute ušede od 100 miliona evra, a samo u 2016. bile su 40 miliona evra.

„Srbija nema glomaznu već neefikasnu javnu upravu“, ocenila je ministarka i naglasila da se sada radi na odluci o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru za 2017. i da je cilј da se drži pod kontrolom trenutni broj zaposlenih.

Ona je rekla i da se radi na zakonu o platama u Autonomnoj pokrajini i lokalnim samoupravama koji je u završnoj fazi. Plan je, kako je objasnila, da do juna bude zavšena kategorizacija radnih mesta, a da se do kraja godine usvoji šifrarnik radnih mesta sa katalogom.

Ukazala je da sistem vrednovanja zaposlenih u javnoj upravi ne funkcioniše i da mora da se menja, što će biti najveći izazov.

Direktorka odseka za Zapadni Balkan Generalnog direktorata za proširenje Evropske komisije Genoveva Ruiz Kalavera kazala je da je cilј da Srbija dobija efikasnu i odgovornu upravu koja će biti na usluzi građanima. Ona je istakla da će EU i Evropska komisija nastaviti da podržavaju Srbiju u uvođenju evropskih standarda i na njenom putu ka EU.

3. april 2017.

Rezultati četvrtog javnog izvlačenja nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave čestita svim dobitnicima i zahvalјuje se građanima na učešću u nagradnoj igri “ Uzmi račun i pobedi”  i velikoj podršci koju pružaju u suzbijanju sive ekonomije.

 

Na osnovu Zakona o igrama na sreću i člana 11. Pravila nagradne igre u robi i uslugama
Uzmi račun i pobedi“

Priređivač
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, ul. Birčaninova br. 6., Beograd

objavlјuje rezultate četvrtog javnog izvlačenja nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ obavlјenog dana 31. marta 2017. godine


Priređivač zadržava pravo da naknadno proveri ispravnost izvučenih koverata - da li su punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije, da li su lica navedena kao dobitnici zaposlena kod Priređivača, u Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, Državnoj lutriji Srbije d.o.o. Beograd, Republičkom sekretarijatu za javne politike, NALED, kao i da provere ispravnost fiskalnih računa i slipova kod trgovca i/ili banke preko koje je obavlјena transakcija.

U slučaju da Priređivač utvrdi da nisu ispunjeni gore navedeni uslovi, učesnik čija je koverta izvučena, pisanim putem će biti obavešten da nema pravo na nagradu u skladu sa Pravilima nagradne igre u robi i uslugama „Uzmi račun i pobedi“.


7 AUTOMOBILA MARKE FIAT 500 L SA POLISOM AUTO ODGOVORNOSTI I AUTO KASKO OSIGURANјA

 1. Sanja Mijailović, 34000 Kragujevac
 2. Sima Ćurković, 11060 Beograd
 3. Violeta Marčetić, 24300 Bačka Topola
 4. Bilјana Glišić 11050 Beograd
 5. Manojlo Đukić, 11309 Leštane
 6. Bojana Cvitkovac, 11160 Mirijevo Beograd
 7. Ivan Živić, 18300 Pirot

4 PUTOVANјA U GRČKU ZA 2 OSOBE, U TRAJANјU OD 10 DANA, 10 NOĆENјA, SA OBEZBEĐENIM AUTOBUSKIM PREVOZOM, SA POLISOM PUTNOG OSIGURANјA

 1. Milovan Krivokapić, 11070 Novi Beograd-Zemun
 2. Aleksandar Stevanović, 35000 Jagodina
 3. Miloš Kojanić, 34220 Lapovo
 4. Dušan Trkulјa, 11000 Beograd

2 PUTOVANјA U PARIZ 4 DANA, 4 NOĆENјA ZA 2 OSOBE, SA AVIONSKIM PREVOZOM, SA POLISOM PUTNOG OSIGURANјA I KARTAMA ZA JEDAN MEČ ROLAN GAROSA

 1. Predrag Đorđević, 35260 Rekovac
 2. Ana Radivojević, 11090 Rakovica

1 PUTOVANјE U NјUJORK ZA 2 OSOBE, U TAJANјU OD 5 DANA, 4 NOĆENјA SA OBEZBEĐENIM AVIONSKIM PREVOZOM, SA POLISOM PUTNOG OSIGURANјA

 1. Zlatica Milić, 181006 Niš

7 AUTOMOBILA MARKE FIAT 500 L SA POLISOM AUTO ODGOVORNOSTI I AUTO KASKO OSIGURANјA

 1. Eter Kazmer, 24300 Bačka Topola
 2. Zorka Teofilović, 32000 Čačak
 3. Zoran Milićević, 36000 Kralјevo
 4. Bilјana Simendić, 24342 Pačir
 5. Dragan Paunović, 31320 Nova Varoš
 6. Desa Samardžić, 36210 Vrnjačka Banja
 7. Slavica Petković, 22303 Novi Banovci

STAN U BEOGRADU, TROSOBAN, ULICA ŠUMADIJSKE DIVIZIJE BROJ 16, DRUGI SPRAT, POVRŠINE 83,20 m2 I POLISA OSIGURANјA IMOVINE

 1. Vladimir Vidosavlјević, 11210 Beograd, Krnjača

STAN U IZGRADNјI, U BEOGRADU, LOKACIJA PLOT 14, NASELjE BEOGRAD NA VODI, POVRŠINA 62 m2

 1. Vesna Burgić, 18420 Blace

1 ODMOR U HOTELU NA STAROJ PLANINI ZA 2 OSOBE, U TRAJANјU OD 7 DANA, 7 NOĆENјA, BEZ UKLjUČENOG PREVOZA

 1. Milan Sladić, 21000 Novi Sad

1 ODMOR NA ZLATIBORU ZA 2 OSOBE, U TRAJANјU OD 4 DANA, 4 NOĆENјA, BEZ
UKLjUČENOG PREVOZA

 1. Vojislav Bošković, 12000 Požarevac

14 PRENOSIVIH RAČUNARA, MARKE LENOVO,MODEL 110 15 80T7006LYA

 1. Gordana Veselinović, 11160 Beograd
 2. Aleksandar Paunović, 14242 Mionica
 3. Saša Stanković, 15353 Majur
 4. Dušanka Brajić, 21203 Veternik
 5. Jelena Ćirov, 18300 Pirot
 6. Anja Damjanov, 21201 Rumenka
 7. Milena Arsović, 11070 Novi Beograd
 8. Jovo Dobrijević, Guncati, 11460 Barajevo
 9. Ivan Bašović, 11050 Mali Mokri Lug
 10. Branislav Knežević, 11160 Beograd
 11. Aleksandar Marinković, 26000 Pančevo
 12. Ivana Popović, 18105 Niš
 13. Zoran Stevanović, 34000 Kragujevac
 14. Milica Todorov, 18320 Dimitrovgrad

FRIŽIDERA, MARKE GORENJE, MODEL R6295W

 1. Dragana Velјović, 11000 Beograd
 2. Marko Đurđević, 14210 Ub
 3. Milica Mitrović, 34113 Kragujevac
 4. Radoslav Knežević, 37240 Trstenik

10 FRIŽIDERA, MARKE GORENJE, MODEL R4120AW

 1. Milimir Đokanović, 31000 Užice
 2. Sandra Simeunović, 11080 Zemun
 3. Mirčeta Femić, 19350 Knjaževac
 4. Radovan Savić, 36000 Kralјevo
 5. Violeta Dimitrijević, 34203 Ilićevo
 6. Igor Babić, 24000 Subotica
 7. Dragica Bena, 14000 Valјevo
 8. Nedelјko Pijetlović, 11136 Beograd
 9. Rosanda Atanasovski, 19210 Bor
 10. Gordana Kovekalović, 11070 Novi Beograd

25 MOBILNIH TELEFONA, MARKE TESLA, MODEL SMARTPHONE 3.2

 1. Miomir Erić, 15000 Šabac
 2. Andraš Mesaroš, Torda, 23214 Žitište
 3. Ljubinko Mlađenović, 11309 Beograd-Leštane
 4. Alen Nikolić, 26000 Pančevo
 5. Mirolјub Dragičević, 11050 Beograd
 6. Zoran Šešum, 21422 Mladenovo
 7. Radmil Ristić, 11408 Velika Krsna
 8. Slobodan Tešić, 26315 Vladimirovac
 9. Marija Kovačević, 17500 Vranje
 10. Ljubomir D. Mijović, 11273 Batajnica
 11. Vladimir Vasić, 11000 Beograd
 12. Javorka Ilić, 11070 Novi Beograd
 13. Goran Filić, 11160 Beograd
 14. Tamara Stojanović, 11550 Lazarevac
 15. Slađana Milojković, 19000 Zaječar
 16. Slobodanka Perić, 11080 Zemun
 17. Tanja Ivezić, 18400 Prokuplјe
 18. Tijana Anđelković, 17500 Vranje
 19. Dina Tomić Anić, 11070 Novi Beograd
 20. Dragolјub Cvejić, 35000 Jagodina
 21. Valerija Danikov, 21000 Novi Sad
 22. Dragan Kandić, 11300 Smederevo
 23. Marija Mušicki, 21000 Novi Sad
 24. Branka Radičević, 32230 Guča
 25. Nemanja Mihajlović, 11148 Beograd

25 TABLETA, MARKE TESLA, MODEL TTL816GB

 1. Sretenija Đurđević, 14210 Uv-Vučjak
 2. Tatjana Metikoš, 11283 Zemun
 3. Katarina Popov, 21220 Bečej
 4. Aleksandar Cvetković, 11300 Smederevo
 5. Nemanja Nikolić, 26000 Pančevo
 6. Slobodanka Belić, 11420 Sm. Palanka
 7. Radiša Petrović, 34000 Kragujevac
 8. Gradimir Vasilјević, 36300 Novi Pazar
 9. Olivera Mitić, Selo Donji Ljubeš
 10. Andrija Bimbašić, 34000 Kragujevac
 11. Aleksandar Radosavlјević, 11070 Novi Beograd
 12. Radovan Pantić, 14210 Ub
 13. Jelena Đurić, 24000 Subotica
 14. Slobodan Romakov, 23300 Kikinda
 15. Tanja Đurin, 23000 Zrenjanin
 16. Zvezdan Mihajlović, 34000 Kragujevac
 17. Milenko Nikčević, 36000 Kralјevo
 18. Igor Rajović, 18220 Aleksinac
 19. Radisav Kostić, 11070 Novi Beograd
 20. Svjetlana Vuković, 19320 Kladovo
 21. Goran Sudimac, 18000 Niš
 22. Milivoje Janković, 16240 Medveđa
 23. Vesna Vukadin, 11050 Beograd
 24. Tatijana Karišić, 11233 Ralјa
 25. Vesna Krstić, 17501 Vranje

14 TELEVIZORA, MARKE TESLA, MODEL 32S356SH

 1. Darko Gajić, 35255 Donja Mutnica
 2. Nenad Lukić, 115350 Bogatić
 3. Ivan Nikolić, 26310 Alibunar
 4. Milena Stojadinov,26340 Bela Crkva
 5. Olgica Velјković, 18300 Pirot
 6. Marija Đorđević, 11300 Smederevo
 7. Drago Petrović, 11224 Vrčin
 8. Jelena Danić, 36000 Kralјevo
 9. Vlada Arsić, 36000 Kralјevo
 10. Sanja Dobrosavlјević, 35271 Jagodina
 11. Bojana Perović, 11194 Rušanj
 12. Predrag Bursać, 11273 Batajnica
 13. Dragana Bugarski, 23263 Orlovat
 14. Slavica Pavlović, 14210 Ub

9 VEŠ MAŠINA, MARKE GORENJE, MODEL W8503

 1. Petar Milenkov, 18320 Beleš
 2. Dušan Pantić, 21000 Novi Sad
 3. Marija Radojković, 11300 Smederevo
 4. Zorica Šćekić, 36000 Kralјevo
 5. Tomislav Jakić, 35250 Paraćin
 6. Radmila Denić, 18000 Niš
 7. Bilјana Aleksić, 31253 Zlodol
 8. Ljilјana Dejanović, 21208 Sr. Kamenica
 9. Dejan Živanović, 11213 Beograd

5 VEŠ MAŠINA, MARKE BEKO, MODEL WTV6532B0

 1. Aleksandar Jovanović, 21000 Novi Sad
 2. Dara Žeželј, 21000 Novi Sad
 3. Slavica Šutić, 32300 G. Milanovac
 4. Mirjana Milošević, 11030 Beograd
 5. Uroš Ćirković, 34000 Kragujevac

4 MAŠINE ZA SUDOVE, MARKE BEKO, MODEL DFN16210W

 1. Olga Zlatić, 32250 Ivanjica
 2. Ognjen Vučković, 34113 Grošnica
 3. Ljilјana Sajić, 18000 nas Ratka Jovića, Niš
 4. Bilјana Kulpinac, 11275 Bolјevci

9 MAŠINA ZA SUDOVE, MARKE GORENJE, MODEL GS52115W

 1. Slavica Janičković, 35000 Jagodina
 2. Marina Tomić, 11070 Novi Beograd
 3. Dragomir Klјajić, 21234 Bački Jarak
 4. Slađana Lazarević, 32205 Čačak
 5. Dušanka Janković, 26212 Kačarevo
 6. Dušanka Todorović, 11090 Beograd
 7. Slobodan Marjanović, 11271 Surčin
 8. Bogolјub Arsenović, 15300 Loznica
 9. Mirjana Milovanović, 11090 Beograd

25 MIKROTALASNIH PEĆNICA, MARKA GORENJE, MODEL MM020MEII

 1. Sofija Nakić, 17501 Vranje
 2. Milka Damjanović, 11070 Novi Beograd
 3. Živko Gajić, 15320 Ljubovija
 4. Anica Ćirković, 11400 Mladenovac
 5. Marija Nenadović, 26300 Vršac Banat
 6. Violeta Tanauković, 11500 Obrenovac
 7. Srbijanka Ilić, 11211 Borča 3
 8. Snežana Jovanović, 18330 Babušnica
 9. Marko Petrović, 11320 Velika Plana
 10. Branko Mrzić, 24420 Kanjiža
 11. Ana Sinđelić, 11070 Novi Beograd
 12. Kata Radunović, 36000 Kralјevo
 13. Bane Bajević, 11450 Sopot
 14. Mladen Bundalo, 11231 Resnik
 15. Divna Tomić, 31106 Užice
 16. Slavica Ljubenković, 18106 Niš
 17. Srđan Ćirić, 11090 Beograd
 18. Đuro Stojaković, 11050 Beograd
 19. Jovan Milošević, 18000 Niš
 20. Svetlana Tošić, 11000 Beograd
 21. Radmila Hrnjak, 11070 Novi Beograd
 22. Nenad Marinković, 11550 Lazarevac
 23. Dušica Stojanović, 26225 Deliblato
 24. Katarina Živković, 11000 Beograd
 25. Dragan Milenović, 18106 Niš

30 BLENDERA, MARKA BROWN, MODEL JB3060

 1. Stanislav Veličković, 16210 Vlasotince
 2. Milan Rašeta, 11000 Beograd
 3. Bratislav Jovac, 37000 Kruševac
 4. Zoran Milenković, 26340 Bela Crkva
 5. Dragan Puzović, 11000 Beograd
 6. Milosav Milovanović, 14240 Ljig
 7. Dragana Radović, 11080 Zemun
 8. Jasmina Petković, 11182 Zemun
 9. Marko Božić, 23000 Zrenjanin
 10. Veran Živković, 11550 Lazarevac
 11. Damir Mišković, 21400 Bačka Palanka
 12. Blaženka Vunić, 21132 Petrovaradin
 13. Đenđike Kovač Šebešćen, 24414 Hajdukovo
 14. Pribislav Vasić, 15000 Šabac
 15. Jovana Nikolić, 12000 Požarevac
 16. Slobodan Novaković, 15000 Šabac
 17. Zorica Ilić, 18300 Pirot, nas. Sarlah
 18. Radiša Arsenović, 11262 Velika Moštanica
 19. Vesna Đokić, 31250 Bajina Bašta
 20. Živko Sekulić, 31000 Užice
 21. Bojana Stojković, 11311 Radinac
 22. Enes Rovčanin, 31300 Prijepolјe
 23. Milica Čubranović, 3600 Kralјevo
 24. Radmila Stanković, 25230 Kula
 25. Miloš Miladinović, 18400 Prokuplјe
 26. Slavica Spasović, 34240 Knić
 27. Gordana Kovačević, 11130 Kaluđerica
 28. Slavko Stojanović, 19000 Zaječar
 29. Petar Ivković, 11130 Kaluđerica
 30. Zoran Milovanović, 11060 Beograd

6 VAUČERA ZA KUPOVINU ROBE U PRODAJNIM OBJEKTIMA GOMEX, U VREDNOSTI OD 20.000,00 DINARA

 1. Anita Milenković, 16251 Pečenjevce
 2. Jovana Tvrtković, 11000 Beograd
 3. Mirjana Abramović, 21212 Stepanovićevo
 4. Bojana Vujadinović, 36000 Kralјevo
 5. Radomir Mladenović, 37000 Kruševac
 6. Tatjana Ristić, 14000 Valјevo

3 POLISE ŽIVOTNOG OSIGURANјA ’’SOCIETE GENERALE’’

 1. Goran Krajinović, 11500 Obrenovac
 2. Ljilјana Miletić, 21203 Veternik
 3. Goran Jeremić, 36300 Novi Pazar

1. april 2017.

Svi stanovi našli svoje vlasnike, još jedan klјuč od stana otišao u Blace

Završena nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“


U četvrtom izvlačenju u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" izvučeni su dobitnici dva stana u Beograd i svih šest stanova koji su opredelјeni nagradnim fondom su našli svoje vlasnike a čak dva stana su otišla u Blace. U direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a izvučeni su i dobitnici 14 automobila "fijat 500L" kao i dobitnici sedam putovanja. Ostali dobitnici izvučeni su uz lajv strim na portalu RTS-a i uzmiracun.rs, a izvučeno je ukupno 208 nagrada ukupne vrednosti od 54.581.713,47dinara.Sinoć je nakon četvtrog kola nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ nagradna igra i završena.

Tokom televizijskog prenosa izvlačenja 23 glavnih nagrada, Komisija je ustanovila da tri koverte nisu bile regularne - u jednoj koverti se nalazio jedan račun koji je bio manji od 100 dinara, na drugoj nije bilo kontakt telefona a treća koverta nije bila brendirana kovertom namenjenoj za nagradnu igru. Tokom izvlačenja ostalih nagrada, ustanovlјeno je da je 15 koverata bilo neregularno. Komisija je ustanovila da sedam koverti nije sadržalo kontakt telefone, 6 koverata nije imalo deset fiskalnih računa i 2 koverte su sadržale pomešane fiskalne račune i slipove.

Priređivač je odmah telefonom stupio u kontakt sa dobitnicima stanova i automobila  i potvrdio da ispunjavaju sva pravila za učešće u nagradnoj igri, da su punoletni i da nisu zaposleni u institucijama koje organizuju nagradnu igru. Sreću su u poslednjem kolu delili sportisti Davor Štefanek, Dejan Tomašević, glumci iz spotova „Uzmi račun i pobedi“ Vanja Nedelјković i Milan Pajić.

Sve srećne dobitnike Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kontaktiraće već u subotu 01. aprila i obavestiti o nagradama koje su osvojili, kao i o načinu preuzimanja.

Priređivač zadržava pravo da izvrši naknadnu proveru ispravnosti fiskalnih računa, odnosno slipova, kao i da li dobitnik ima pravo učešća u nagradnoj igri i ukoliko utvrdi  kršenje pravila, učesniku čija je koverta izvučena biće uskraćeno pravo na nagradu, a nagrada će biti preneta u narednu nagradnu igru koju će priređivač organizovati.

Imena dobitnika biće objavlјena u dnevnom listu ''Politika'' u ponedelјak 3. aprila, kao i na internet stranicama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, nagradne igre www.uzmiracun.rs i  Radio televizije Srbije.

Dobitnici nagrada dobiće uputstvo o preuzimanju nagrada u roku ne dužem od 30 dana od dana objavlјivanja  u dnevnom listu “Politika“ dok je rok za preuzimanje nagrada 60 dana od dana objavlјivanja  u „Politici“.

Nagradnu igru priređuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, po odluci Vlade Srbije u saradnji sa Ministarstvom finansija, Poreskom upravom, Državnom lutrijom Srbije, Poštom Srbije, Republičkim sekretarijatom za javne politike i NALED-om.

Ukupna vrednost nagradnog fonda bila je 135.344.181,46 dinara, a za ovaj krug nagradne igre opredelјeno je 742 nagrade.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave čestita svim dobitnicima i zahvalјuje se građanima na učešću u nagradnoj igri “ Uzmi račun i pobedi” i velikoj podršci koju pružaju u suzbijanju sive ekonomije.

Nagradna igra predstavlјa jednu od 68 mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije. Država i privreda će nastaviti sa edukativnim programom tokom 2017. i 2018. godine, a pozivamo i sve građane da nastave da nas podržavaju jer to za sve nas znači bolјe puteve, bolnice, škole i vrtiće.

Pogledajte starija saopštenja

 Vrh strane
 e Uprava Dobra uprava Predlog za unapređenje IT sektora u Srbiji Reforma javne uprave Zajedno u promene Inspekcijski nadzor Partnerstvo za otvorenu upravu Javne nabavke