MENI

Naslovna » O ministarstvu » Državni sekretari

Državni sekretari

 

Zoran Kasalović

 Zoran Kasalović

Zoran Kasalović završio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, kao i specijalističke poslediplomske studije za poreznika na Pravnom fakultetu u Beogradu, a stekao je i stručno zvanje ovlašćeni revizor i računovođa.

Radno iskustvo sticao je u Republičkoj upravi javnih prihoda kao poreski savetnik – kontrolor i inspektor kancelarijske kontrole.

Od 2004 do 2008. godine obavljao je funkciju predsednika Opštine Žitište, a narednih šest godina bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i član Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava. Tokom ‎2016. i 2017. godine obavljao je funkciju zamenika pokrajinskog sekretara za finansije.

Na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave postavljen u julu 2017. godine. Zamenik je predsednika Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor i član Saveta za populacionu politiku.

Govori ruski jezik.

 

Ivan Bošnjak

 Ivan Bošnjak

Ivan Bošnjak rođen je 4. novembra 1974. godine u Zrenjaninu.

Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu. Zvanje magistra nauka stekao je 2010, a zvanje doktora veterinarskih nauka 2016. godine na Fakultetu veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu.

Kao kandidat Srpske napredne stranke je izabran 2012. godine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, a zatim i za gradonačelnika Zrenjanina. Za vreme njegovog mandata Zrenjanin ponovo postaje poželjno mesto za život i poslovanje, što je potvrdio i FDI Magazin Fajnenšel tajms, 2012. i 2014, kao i izbor za predsedavanje Predsedništvom Stalne konferencije gradova i opština 2013. godine. Nakon formiranja Vlade 2014. godine prelazi na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, a 13. septembra 2016. godine ponovo je imenovan na istu funkciju.

Zadužen je za praćenje poslova iz oblasti koje vrše Sektor za EU integracije i međunarodnu saradnju i Sektor za ljudska i manjinska prava, gde je predsednik više radnih grupa za izmene zakonske regulative.

Predsednik je Saveta za stručno usavršavanje zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave od decembra 2016. godine i ispitne komisije za polaganje završnog ispita za komunalne policajce.

Kopredsedavajući je Međuvladinog mešovitog odbora za unapređenje položaja manjina sa Republikom Hrvatskom, kao i Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica.

Član je Saveta za rodnu ravnopravnost, Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Odbora za praćenje IPARD II Programa i Saveta za praćenje primene preporuka mehanizama Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

Govori engleski i ruski jezik.

Oženjen je i otac troje dece.

 

Bojan Stević

 Bojan Stević

Bojan Stević rođen je 21. aprila 1979. godine u Lazarevcu.

Diplomirao je Fakultet za poslovno – industrijski menadžment na odseku poslovnog menadžmenta. Master studije završava na Fakultetu za menadžment na Univerzitetu Union, na studijskom programu strategijski menadžment gde stiče zvanje master menadžer.

Od 2001. godine zaposlen je u Elektroprivredi Srbije, gde je radio do 2012, nakon čega je izabran za zamenika predsednika Gradske opštine Lazarevac i ovu dužnost je obavljao sve do 2016. godine.

U dva navrata, 2012. i 2016, biran je za odbornika u Skupštini Gradske opštine Lazarevac.

Za državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave postavljen je prvi put decembra 2016. godine.

Član je projektno-menadžerskog tima za realizaciju projekta ospsobljavanje aerodroma „Morava“ za obavljanje vazdušnog saobraćaja, Zajedničkog tela za podršku socijalnoj inkluziji i Radne grupe za pružanje podrške vođenju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Dobitnik je Vidovdanske nagrade 2014, najvišeg priznanja Gradske opštine Lazarevac, kao komandant Štaba za vanredne situacije za vreme poplava u Lazarevcu.

Oženjen je i otac jednog deteta.

 

Žikica Nestorović

 Žikica Nestorović

Žikica Nestorović, diplomirani ekonomista, je rođen 22.3.1975. godine u Leskovcu.

Radio je na poslovima šefa službe Okružnog odbora Jablaničkog okruga, nakon čega je od 2003. godine obavljao poslove direktora Turističke organizacije Leskovac.

Za državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave postavljen je jula 2017. godine.

Govori ruski i engleski jezik.

Oženjen i otac jednog deteta.

 

 Vrh strane
 Provera upisa u Poseban birački spisak Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina 2018 Konkurs za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za nacionalne manjine Adresni registar Uzmi račun i pobedi! Provera upisa u Jedinstveni birački spisak e Uprava Javne rasprave i konsultacije Informacioni sistem eZUP Modeli administrativnih postupaka na lokalnom nivou Savet za stručno usavršavanje zaposlenih u JLS  Usklađivanje posebnih zakona sa ZUP-om Partnerstvo za otvorenu upravu Reforma javne uprave Inspekcijski nadzor Javne nabavke Ispiti Upravljanje promenama