MENI

Naslovna » O ministarstvu » Ministar

Ministar

Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave

 Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave

Rođen je 14. 12.1975. godine u Zemunu.

Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, smer za međunarodne odnose, gde je od 1996. do 1999. godine obavlјao funkciju studenta prodekana.

Od januara 2001. do decembra 2003. godine narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Od 2004. do 2006. godine poslanik u Skupštini Državne zajednice Srbija i Crna Gora. U tom sazivu je i član Odbora za evropske integracije Skupštine Državne zajednice Srbija i Crna Gora kao i član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu.

U sazivu Narodne skupštine Republike Srbije od 2008. do 2012. godine narodni poslanik i predsednik poslaničke grupe SPS-JS, kao i član stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, gde je bio član Političkog komiteta i član Komiteta za lјudska prava.

Na majskim izborima 2012. godine ponovo je izabran za narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije i od tada obavlјa funkciju predsednika poslaničke grupe SPS-a.

U periodu od aprila 2000. do decembra 2002. godine bio je predsednik omladine Socijalističke partije Srbije. Od marta 2001. do decembra 2002. godine obavlјao je funkciju portparola SPS.

Od 2001. godine potpredsednik je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, a 18. januara 2003. godine na VI kongresu SPS-a reizabran je na tu funkciju.

Za predsednika Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije izabran je na VII Kongresu SPS-a 3. decembra 2006. godine.

Na istu funkciju reizabran na VIII kongresu SPS-a 2010. godine.

Na IH kongresu SPS-a 2014. godine izabran na funkciju potpredsednika GO Socijalističke partije Srbije.

Bio je višegodišnji član Odbora za spolјne poslove, Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i Odbora za evropske integracije.

U Vladi Srbije, 2013. godine obavlјao je funkciju ministra bez portfelјa zaduženog za evropske integracije u periodu kada je usvojen pregovarački okvir, i kada su zvanično otvoreni pregovori Republike Srbije i Evropske unije.

Od 2009-2014. godine obavlјao je funkciju potpredsednika FK „Partizan“.

Od 29. juna 2017. obavlјa funkciju ministra državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije.

Govori engleski jezik.

U braku je sa Anom i ima sina Milutina i ćerku Elenu.

 Vrh strane
 Provera upisa u Poseban birački spisak Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina 2018 Konkurs za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za nacionalne manjine Adresni registar Uzmi račun i pobedi! Provera upisa u Jedinstveni birački spisak e Uprava Javne rasprave i konsultacije Informacioni sistem eZUP Modeli administrativnih postupaka na lokalnom nivou Savet za stručno usavršavanje zaposlenih u JLS  Usklađivanje posebnih zakona sa ZUP-om Partnerstvo za otvorenu upravu Reforma javne uprave Inspekcijski nadzor Javne nabavke Ispiti Upravljanje promenama