МЕНИ

Насловна » О министарству » Државни секретари

Државни секретари

 

Зоран Касаловић

 Зоран Касаловић

Зоран Касаловић завршио је Економски факултет Универзитета у Београду, као и специјалистичке последипломске студије за порезника на Правном факултету у Београду, а стекао је и стручно звање овлашћени ревизор и рачуновођа.

Радно искуство стицао је у Републичкој управи јавних прихода као порески саветник – контролор и инспектор канцеларијске контроле.

Од 2004 до 2008. године обављао је функцију председника Општине Житиште, а наредних шест година био посланик у Народној скупштини Републике Србије и члан Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава. Током ‎2016. и 2017. године обављао је функцију заменика покрајинског секретара за финансије.

На функцију државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе постављен у јулу 2017. године. Заменик је председника Координационе комисије за инспекцијски надзор и члан Савета за популациону политику.

Говори руски језик.

 

Иван Бошњак

 Иван Бошњак

Иван Бошњак рођен је 4. новембра 1974. године у Зрењанину.

Дипломирао је 2000. године на Факултету ветеринарске медицине Универзитета у Београду. Звање магистра наука стекао је 2010, а звање доктора ветеринарских наука 2016. године на Факултету ветеринарске медицине Универзитета у Београду.

Као кандидат Српске напредне странке је изабран 2012. године за посланика у Скупштини АП Војводине, а затим и за градоначелника Зрењанина. За време његовог мандата Зрењанин поново постаје пожељно место за живот и пословање, што је потврдио и ФДИ Магазин Фајненшел тајмс, 2012. и 2014, као и избор за председавање Председништвом Сталне конференције градова и општина 2013. године. Након формирања Владе 2014. године прелази на функцију државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе, а 13. септембра 2016. године поново је именован на исту функцију.

Задужен је за праћење послова из области које врше Сектор за ЕУ интеграције и међународну сарадњу и Сектор за људска и мањинска права, где је председник више радних група за измене законске регулативе.

Председник је Савета за стручно усавршавање запослених у јединицама локалне самоуправе од децембра 2016. године и испитне комисије за полагање завршног испита за комуналне полицајце.

Копредседавајући је Међувладиног мешовитог одбора за унапређење положаја мањина са Републиком Хрватском, као и Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица.

Члан је Савета за родну равноправност, Координационог тела за родну равноправност, Одбора за праћење ИПАРД II Програма и Савета за праћење примене препорука механизама Уједињених нација за људска права.

Говори енглески и руски језик.

Ожењен је и отац троје деце.

 

Бојан Стевић

 Бојан Стевић

Бојан Стевић рођен је 21. априла 1979. године у Лазаревцу.

Дипломирао је Факултет за пословно – индустријски менаџмент на одсеку пословног менаџмента. Мастер студије завршава на Факултету за менаџмент на Универзитету Унион, на студијском програму стратегијски менаџмент где стиче звање мастер менаџер.

Од 2001. године запослен је у Електропривреди Србије, где је радио до 2012, након чега је изабран за заменика председника Градске општине Лазаревац и ову дужност је обављао све до 2016. године.

У два наврата, 2012. и 2016, биран је за одборника у Скупштини Градске општине Лазаревац.

За државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе постављен је први пут децембра 2016. године.

Члан је пројектно-менаџерског тима за реализацију пројекта оспсобљавање аеродрома „Морава“ за обављање ваздушног саобраћаја, Заједничког тела за подршку социјалној инклузији и Радне групе за пружање подршке вођењу унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.

Добитник је Видовданске награде 2014, највишег признања Градске општине Лазаревац, као командант Штаба за ванредне ситуације за време поплава у Лазаревцу.

Ожењен је и отац једног детета.

 

Жикица Несторовић

 Жикица Несторовић

Жикица Несторовић, дипломирани економиста, је рођен 22.3.1975. године у Лесковцу.

Радио је на пословима шефа службе Окружног одбора Јабланичког округа, након чега је од 2003. године обављао послове директора Туристичкe организације Лесковац.

За државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе постављен је јула 2017. године.

Говори руски и енглески језик.

Ожењен и отац једног детета.

 

 Врх стране
 Провера уписа у Посебан бирачки списак  Избори за националне савете националних мањина 2018  Конкурс за доделу средстава из буџетског фонда за националне мањине Адресни регистар Узми рачун и победи! Провера уписа у Јединствени бирачки списак е Управа Јавне расправе и консултације Информациони систем еЗУП Модели административних поступака на локалном нивоу Савет за стручно усавршавање запослених у ЈЛС  Усклађивање посебних закона са ЗУП-ом Партнерство за отворену управу Реформа јавне управе Инспекцијски надзор Јавне набавке Испити Управљање променама