МЕНИ

Министар

Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе

 Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе

Рођен је 14. 12.1975. године у Земуну.

Дипломирао је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, смер за међународне односе, где је од 1996. до 1999. године обављао функцију студента продекана.

Од јануара 2001. до децембра 2003. године народни посланик у Народној скупштини Републике Србије.

Од 2004. до 2006. године посланик у Скупштини Државне заједнице Србија и Црна Гора. У том сазиву је и члан Одбора за европске интеграције Скупштине Државне заједнице Србија и Црна Гора као и члан Парламентарне скупштине Савета Европе у Стразбуру.

У сазиву Народне скупштине Републике Србије од 2008. до 2012. године народни посланик и председник посланичке групе СПС-ЈС, као и члан сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе, где је био члан Политичког комитета и члан Комитета за људска права.

На мајским изборима 2012. године поново је изабран за народног посланика Народне скупштине Републике Србије и од тада обавља функцију председника посланичке групе СПС-а.

У периоду од априла 2000. до децембра 2002. године био је председник омладине Социјалистичке партије Србије. Од марта 2001. до децембра 2002. године обављао је функцију портпарола СПС.

Од 2001. године потпредседник је Главног одбора Социјалистичке партије Србије, а 18. јануара 2003. године  на VI конгресу СПС-а реизабран је на ту функцију.

За председника Извршног одбора Главног одбора Социјалистичке партије Србије изабран је на VII Конгресу СПС-а 3. децембра 2006. године.

На исту функцију реизабран на VIII конгресу СПС-а 2010. године.

На IХ конгресу СПС-а 2014. године изабран на функцију потпредседника ГО Социјалистичке партије Србије.

Био је вишегодишњи члан Одбора за спољне послове, Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања и Одбора за европске интеграције.

У Влади Србије, 2013. године обављао је функцију министра без портфеља задуженог за европске интеграције у периоду када је усвојен преговарачки оквир, и када су званично отворени преговори Републике Србије и Европске уније.

Од 2009-2014. године обављао је функцију потпредседника ФК „Партизан“.

Oд 29. јуна 2017. обавља функцију министра државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије.

Говори енглески језик.

У браку је са Аном и има сина Милутина и ћерку Елену.

 Врх стране
 Провера уписа у Посебан бирачки списак  Избори за националне савете националних мањина 2018  Конкурс за доделу средстава из буџетског фонда за националне мањине Адресни регистар Узми рачун и победи! Провера уписа у Јединствени бирачки списак е Управа Јавне расправе и консултације Информациони систем еЗУП Модели административних поступака на локалном нивоу Савет за стручно усавршавање запослених у ЈЛС  Усклађивање посебних закона са ЗУП-ом Партнерство за отворену управу Реформа јавне управе Инспекцијски надзор Јавне набавке Испити Управљање променама