Брнабић и Виладсен: Наставак добре сарадње

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић састала се данас са директором канцеларије и вршиоцем дужности Високог Комесара ОЕБС-a за националне мањине у Хагу, Хенриком Виладсеном (Henrik Villadsen) и разговарала о питањима од значаја за унапређење права националних мањина у Србији.

 

„Захваљујем се канцеларији Високог Комесара на досадашњој подршци и очекујем да ћемо успешну сарадњу наставити и интензивирати у наредном периоду“, истакла je Брнабић.

Током разговора посебна пажња била је посвећена спровођењу Акционог плана за остваривање права националних мањина и унапређењу законодавног оквира. Истакнуто је да су у току измене и допуне Закона о заштити права и слобода националних мањина и Закона о националним саветима националних мањина, за које је планирано организовање јавних расправа и даље консултације са Националним саветима националних мањина и организацијама цивилног друштва.

Министарка Брнабић је напоменула да ће канцеларија Високог Комесара ОЕБС-a за националне мањине свакако бити укључена у будуће активности Министарства у вези са питањима од значаја за националне мањине.