НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ МДУЛС И ПОВЕРЕНИКА

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и новоизабрани Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић, данас су одржали састанак којим је потврђен наставак добре сарадње две институције.

Уз честитке на избору, министар Ружић је информисао Повереника Мариновића о активностима које Министарство предузима како у примени прописа у области информација од јавног значаја и заштите података о личности, тако и о активностима на унапређењу нормативног  оквира.

Тема састанка биле су и новине које се предлажу у Нацрту закона о изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, а који је у финалној фази усаглашавања текста. Иако је Закон о слободном приступу оцењен као један од најбољих у свету у овој области од стране еминентних међународних невладиних организација, пракса је показала да постоји потреба да се закон додатно унапреди како би се обезбедила његова пуна примена, укључујући и јачање службе Повереника.

Рад независних тела, као корективни фактор, од изузетног је значаја за развој сваког демократског друштва, истакао је министар Ружић из тог разлога настављамо сарадњу у остварењу заједничког циља и унапређењу ове области.