НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ МИНИСТАРСТВА И УНДП

На састанку између министра државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића и нове сталне представнице Програма УН за развој (УНДП) Френсин Пикап (Francine Pickup) потврђена је добра сарадња између две институције, а у циљу побољшања квалитета услуга на локалу.

Веома смо захвални на досадашњој сарадњи којом смо успели да подржимо општине и градове у напорима да створе услове за предострожност и боље реаговање у ванредним ситуацијама, за подизање капацитета и унапређење квалитета услуга које пружамо свим  грађанима Србије“, рекао је министар.

У томе ће и актуелни програм „Партнерство за програм локалног развоја“ помоћи, чија је укупна вредност 30 милиона евра, а циљ подизање инфраструктурног капацитета јединица локалне самоуправе, стандарда и квалитета живота грађана, као и подршке локалном економском развоју.

Саговорници су се сложили да је на општинама велики посао,а и велики притисак да испоруче квалитетне услуге грађанима.

«Радујем се наставку плодне сарадње са Министарством», истакла је Пикап и додала: „Ово министарство је један од наших највреднијих партнера за убрзање реформе јавне управе у Србији и побољшање професионалних капацитета државних службеника“. Истакла је и да су ове две институције заједно помогле општинама, укључујући и оне најмање развијене, и то да побољшају своје стратешко планирање и осигурају транспарентно и одговорно управљање јавним средствима.