НЕДЕЉА ПАРТНЕРСТВА ЗА ОТВОРЕНУ УПРАВУ – И ЛАПОВО ОДЛУЧИЛО ДА БУДЕ ОТВОРЕНИЈЕ И ИНКЛУЗИВНИЈЕ!

Општина Лапово је у сусрет Недељи Партнерства за отворену управу (https://www.opengovweek.org/) започело израду Акционог плана за већу отвореност рада локалне самоуправе.

Представници Министарства државне управе и локалне самоуправе и конзорцијума организација цивилног друштва који предводе Грађанске иницијативе су разговарали са председником Општине Бобаном Миличићем и директорима јавних предузећа Лапова о преузимању обавеза за већу отвореност управе и веће укључивање грађана у доношење одлука.

Министарство државне управе и локалне самоуправе, на челу са министром Бранком Ружићем, има координациону улогу у испуњавању обавеза Републике Србије у светској иницијативи Партнерствo за отворену управу, посебно имајући у виду јер су транспарентност и отвореност рада јавне управе кључ за боље услуге и веће поверење грађана у државне институције.

Будући да се од 11. до 17. марта одржава и Недеља Партнерства за отворену управу на светском нивоу и Министарство је одлучило да подржи иницијативу и додатно подигне дијалог о потреби веће отворености и транспарентности рада и бенефита које од тога има и држава и њени грађани.

Стога организујемо у петак, 15. марта у 12 часова у хотелу Хајат (кристална сала) конференцију на ову тему коју ће отворити председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, министар Бранко Ружић, шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио, шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, в.д. сталне представнице Мисије УНДП у Србији Стелиана Недера, а након чега ће кренути у директан рад са представницима општина и градова.