ОПШТИНА ПАНТЕЛЕЈ ПРАВО МЕСТО ЗА ЉУБИТЕЉЕ „АДРЕНАЛИНСКОГ ТУРИЗМА“

Министарство државне управе и локалне самоуправе наставља промоцију јединица локалне самоуправе широм Србије кроз пројекат „Српска слагалица“ (Serbian Puzzle), у ком градови и општине имају прилику да се представе на недељном нивоу кроз неколико различитих тема (историја, култура, инвестиције, гастрономија…).

Ове недеље идемо за Ниш! Прецизније, у нишку Градску општину Пантелеј, „младу“ локалну самоуправу у којој постоје одлични услови за такозвани „адреналински туризам“ – параглајдинг, спелеологију, брдски бициклизам и рафтинг. Посетом сајту www.serbianpuzzle.rs сазнаћете и ком необичном фестивалу је Пантелеј домаћин, као и на који начин се припрема локални специјалитет – сукане пите.

Председник општине Срђан Савић поводом промоције локалне самоуправе на чијем је челу и учешћа у пројекту Serbian Puzzle каже:

„Пантелеј је нишка Градска општина са великим бројем историјских споменика из ближе и даље прошлости, са манастирским и црквеним здањима изузетне архитектонске вредности и огромног духовно-историјског значаја, са прекрасним излетиштима која привлаче туристе из свих крајева Србије и са разних страна света. Наша општина је и идеално одредиште за све оне који померају границе људске одважности и издржљивости у сфери адреналинског туризма и многим дисциплинама екстремног спорта, о чему сведоче не само изузетно атрактивни локалитети у амбијенту дивље природе, као што је заштићено подручје мистичне Церјанске пећине, него и озбиљне манифестације те врсте у организацији или под покровитељством наше општине. Веома ми је драго што Пантелеј има прилику да учествује у пројекту „Serbian Puzzle“ јер сам сигуран да ће то значајно допринети даљој афирмацији наше општине и града Ниша“.