ПАЛИЛУЛА – ПЕРСПЕКТИВНА ЛОКАЦИЈА ЗА ИНВЕСТИТОРЕ

Ако сте се питали шта повезује Милутина Миланковића, Аду Хују и чувену манифестацију „Радост Европе“, одговор је – београдска општина Палилула, коју ове недеље представљамо у оквиру пројекта промоције локалних самоуправа у Србији – www.serbianpuzzle.rs.

На овај начин желимо домаћој и иностраној јавности да представимо Србију из једног другачијег, ведријег и занимљивијег угла, а уједно позивамо све јединице локалне самоуправе да се придруже промоцији.

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички је на тему пројекта изјавила да слика Србије не сме и не треба да буде само слика главног града и додала да је циљ Министарства да свака општина и сваки град Србије имају једнаке шансе за развој и напредак.

Палилула је прва градска општина коју представљамо, а њен председник Стојан Николић о пројекту каже: „Сматрам да је пројекат „Serbian Puzzle“ у оквиру ког се представљају локалне самоуправе широм Србије позитиван пример упознавања јавности са њиховим квалитетним пројектима и садржајима о којима се често врло мало зна. Како свака београдска општина има неке своје специфичности занимљиво је и корисно да и шира јавност о томе сазна, а то ће моћи захваљујући овом пројекту и ван граница наше земље“.

О општини на чијем је челу Николић је изјавио: „Градска општина Палилула је по површини највећа општина у Београду – простире се на 447 квадратних километара. Јединствена је и по томе што се њена територија налази и на левој и на десној обали Дунава. Самим тим њени потенцијали су значајни у сваком погледу. Палилула располаже великим могућностима за даљи развој агроиндустрије, станоградње, бањског туризма, као и спортско-рекреативног, наутичког, ловног и риболовног туризма, Зато мислим да је важно што ће посредством пројекта „Serbian Puzzle“ о општини Палилула, њеним потенцијалима и осталим значајним сегментима сазнати више и домаћа и страна јавност.“