Почела обука прве генерације комуналне милиције након усвајања новог Закона

У Центру за обуку полиције (ЦОПО) у Сремској Каменици почела је обука прве генерације комуналне милиције од усвајања новог Закона o комуналној милицији, а државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак обишао је полазнике и пожелео им успешан рад.

Бошњак је почетак обуке 62 полазника града Београда обишао у друштву Директора Центра Желимира Медаља и том приликом изразио своје задовољство сарадњом са МУП-ом и Градом Београдом и пожелео им успех и добро здравље на почетку обуке.

„Надам се да ће сви кандидати успешно савладати целокупан програм и да ћемо се видети на завршном испиту“, рекао је Бошњак.

Кандидати су искористили прилику да поставе питања у вези новог Закона, али и да поделе утиске о самом пријему од стране наставника и руководства ЦОПО, као и о дисциплини и условима, којима су веома задовољни, по доласку у Сремску Каменицу.

Нови Закон о комуналној милицији усвојен је у јулу ове године, а предвиђено је да и општине, а не само градови, могу да образују комуналну милицију.