Одржана девета седница Одбора за координацију инспекцијског надзора

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Жељко Ожеговић, председавао је данас у Палати Србија, деветом седницом Одбора за координацију инспекцијског надзора којој су, осим чланова Одбора, присуствовали и представници републичких и градских инспекцијских служби и колеге из УСАИД Пројекта за боље услове пословања.

Након усвајања дневног реда и записника са претходне седнице Одбора, Ожеговић је анализирао реализоване активности између два заседања Одбора, а затим су кроз дискусију разматрани планови инспекцијског надзора за 2017. годину. По усвајању планова за поједине инспекције, дискутовано је о раду радних група и стручних тимова.

Посебан део скупа односио се усвајање методологије за припрему анкете за праћење и процену примене Закона о инспекцијском надзору и рада инспекција.

Ожеговић је истакао да је та методологија изузетно значајна због секторске буџетске подршке, уз назнаку да је циљ методологије истраживање у циљу прикупљања повратних информација „са терена“ о стању и понашању инспектора.

Констатовано је да би на тај начин биле формулисане препоруке и мере за побољшање капацитета и начина рада инспекција, применом методе on-line упитника који је прилагођен корисницима, односно субјектима инспекцијског надзора код којих је извршен надзор у претходном периоду.

Применом методологије формулисала би се „кровна“ анкета, коју инспекције касније могу прилагођавати својем делокругу.



Skip to content