Одржан радни састанак са представницима компаније МастерКард

Неопходност борбе против сиве економије, унапређењe пословног амбијента и промовисање електронског плаћања као једног од предуслова за регулисање токова новца и неформалне економије, биле су основне теме данашњег састанка представника Министарства државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) на челу са државним секретаром Иваном Бошњаком и компаније МастерКард коју је представљала директорка сектора за сарадњу са владиним институцијама за регион западног Балкана, Силвија Хаџијанева са сарадницима.

 

Представници МДУЛС су упознали своје саговорнике са активностима и плановима у предстојећем периоду међу којима су израда и доношење новог Закона о електронској управи, са посебним фокусом на могућности електронског плаћања на порталу еУправа. Гости из МастерКарда су имали прилике да чују и детаље у вези спровођења Закона о инспекцијском надзору, као и тренутној ситуацији у српским локалним самоуправама.

Учесници састанка су се сложили да су будући предлози за решавање конкретних проблема са обе стране и више него добродошли, што ће у многоме допринети афирмацији безготовинског начина плаћања и следствено, ефикаснијој борби против сиве економије.



Skip to content