Обрадовић: Суштина државне политике и рада МДУЛС је децентрализација Србије

„Суштина рада Министарства државне управе и локалне самоуправе, у складу са политиком председника Србије Александра Вучића, је да децентрализујемо Србију. Да сва средства не буду максимално уложена у Београд, него да и места попут Осечине могу да осете да Влада Србије и председник Вучић заиста размишљају о људима који живе у мањим јединицама локалне самоуправе“, поручила је Марија Обрадовић, министарка државне управе и локалне самоуправе, током своје данашње посете општини Осечина.

Она је истакла да, иако је Осечина међу мањим општинама у Србији, њени становници треба да буду свесни да је за сваку похвалу то што на челу општине имају млад и агилан тим који је у свакодневној комуникацији са Владом Србије када су у питању пројекти од значаја за ову општину и живот њених грађана.

„Општина Осечина и МДУЛС уложили су заједно преко 17 милиона динара у реконструкцију ПУ „Лане“, али то није довољно и потребно је додатно улагање о чему смо данас разговарали. Таквим улагањима поправићемо квалитет живота грађана до те мере да спречимо њихов одлазак у велике градове. Циљ наше политике је да и у мањим општинама услови живота буду бољи“, истакла је Обрадовић.

Она је навела да је са руководством општине Осечина разговарала и о другим капиталним инвестицијама и улагањима, пре свега улагању у доградњу Спортског центра Осечина, унапређењу рада општинске управе успостављањем Јединственог управног места, али и о пројектима међуопштинске сарадње који имају за циљ превентивно деловање у одбрани од природних непогода, које ће МДУЛС значајно подржати и у наредном периоду.

„Грађани Осечине треба да буду задовољни јер, захваљујући стручном тиму председника општине Николе Томића, Осечина има бројне пројекте који ће се реализовати у сарадњи са Владом Србије, што све може да поправи квалитет њихових живота“, закључила је Обрадовић.

Она је и овом приликом апеловала на све грађане, како Осечине, тако и целе Србије да се вакцинишу и истакла да је на становишту премијерке Брнабић, да када је држава обезбедила довољно вакцина и сву заштиту, свако треба да има личну свест и одговорност да у 21. веку треба да се вакцинише.

„Сваки дан који не искористите за вакцинацију, дозволили сте да корона дуже траје у Србији. Вакцинација је једини начин да приведемо борбу против короне крају“, поручила је министарка државне управе и локалне самоуправе.

Министарка Обрадовић и државни секретар Чедомир Ракић разговарали су данас у Осечини са представницима ове општине о више развојних и инфраструктурних пројеката, који су намењени младима, спортским активностима, али и унапређењу рада општинске управе, што су уједно и приоритети МДУЛС у овом мандату.

 

Фото галерија:



Skip to content