Министарка Жарић Ковачевић: Национална академија за јавну управу пример је успешности

 

О перспективи развоја и планираним активностима и мерама које ће учврстити позицију и додатно модернизовати рад централне институције за стручно усавршавање, Националне академије за јавну управу, разговарала је данас министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић и в.д. директора ове институције Дејан Милетић.

Овом приликом директор Милетић је министарку Жарић Ковачевић информисао о свим досадашњим постигнућима и резултатима рада ове институције, од времена почетка њеног функционисања до данас, а известио је и о актуелним дешавањима и тренутним активностима које се спроводе у области јачања стручног усавршавања у државним органима и органима јединица локалне самоуправе.

Жарић Ковачевић је честитала директору Милетићу на томе што је Национална академија постала домаћи институционални бренд у области стручног усавршавања, рекавши да су њени темељи добро постављени и да се Национална академија афирмативно развија.

Она је пожелела да ова институција настави да расте истим темпом и да буде и даље модел другима, а посебно је подвукла значај добрих институционалних веза које је ова институција остварила. Како је навела, од посебног је значаја то што је Национална академија за јавну управу успоставила међународну сарадњу са сличним институцијама на глобалном нивоу те се позиционирала на глобалном нивоу и потписала многобројне билатералне споразуме.

Жарић Ковачевић је поручила да Министарство државне управе и локалне самоуправе врши надзор над радом Националне академије и да су досадашњи извештаји и подаци о раду ове институције увек били висококвалитетни.

 

Фото галерија – извор МДУЛС



Skip to content