У богатићком селу Глушци представљени програми министарстава

Министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић, министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски и помоћник министарке привреде Катарина Обрадовић Јовановић презентовале су данас мештанкама села Глушци, у општини Богатић, пројекте ресорних министарстава, као и Програм подршке за развој предузетништва жена на селу за 2024. годину.

Поред тога што је истакла значај да жене треба да се подстичу и охрабре да развијају предузетничке идеје, али и да их реализују, министарка Жарић Ковачевић је представила пројекте Министарства државне управе и локалне самоуправе, нарочито Буџетски фонд који тежи да преко јавног позива подржи, пре свега, инфраструктурне пројекте у локалним самоуправама.

Такође, она је подсетила и да МДУЛС спроводи веома важан пројекат успостављања јединственог управног места. Објаснила је да је идеја да се централизују и повежу услуге, и да на тај начин грађани и привредни субјекти могу на једном месту, без шетње од шалтера и шалтера, да остваре права. Како је рекла, циљ је да се олакша живот и пословање грађанима и пословној заједници.

С друге стране, министарка Ђурђевић Стаменковски и помоћница министра Обрадовић Јовановић подсетиле су да је у јулу по први пут објављен јавни позив за доделу бесповратних средстава микро привредним друштвима, чији је оснивач и законски заступник жена, као и предузетницама, које се баве производњом прехрамбених производа и своју делатност обављају у сеоском подручју.

Министарке су током боравка у Глушцима обишле и цркву Светих апостола Петра и Павла.

фото: Тамара Младеновић, МДУЛС.



Skip to content