Министарка Жарић Ковачевић честитала Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић честитала је грађанима Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који се обележава у целој Србији и Српској.

„Овај празник нас додатно уједињује и зближава, чини јачима и смешта под једну заставу, једну тробојку. Тако би и требало да буде, јер смо ми један и јединствен народ који заједнички дели успехе и недаће. Поносни смо на своје корене, славну прошлост и вековну борбу за слободу и правду, а још више смо поносни на будућност, сигурни да ће бити слободна и стабилна, јер је градимо на чврстом темељу заједништва, мира и просперитета, на политици која тежи очувању и остварењу националних интереса“, навела је министарка Жарић Ковачевић.

Она је истакла да је овај празник симбол интегритета српског народа, и да је важно да не престанемо да га обележавамо и славимо, нарочито у овим изазовним временима по нашу земљу.

„У часу кад се наставља репресија и тортура над српским народом на Косову и Метохији, морамо да будемо истрајни у свим потезима и захтевима у вези са пет области деловања и седам нужних тачака за напредак у дијалогу“, изјавила је министарка, и додала, да снага народа лежи у традицији, солидарности и идентитету.

„Грађанима Републике Србије и Републике Српске, као и грађанима који живе изван граница отаџбине честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе“, поручила је министарка.

Владе Републике Србије и Републике Српске донеле су одлуку да Дан српског јединства заједнички празнују 15. септембра у знак сећања на 1918. годину када је почео пробој Солунског фронта.

Autor Foto: Tanjug



Skip to content