Жарић Ковачевић и Митровић: Заједничка опредељеност побољшању живота свих грађана

Министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић одржала је данас у Београду састанак са Ненадом Митровићем, в.д. директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, а који је информисао ресорну министарку о актуелном стању у овим јединицама локалне самоуправе и приоритетним пројектима који се спроводе на југу земље.

На састанку је истакнута опредељеност побољшању услова живота свих грађана, реформи јавне управе и система локалне самоуправе, као и пуна посвећеност институција у Србији развоју свих општина и градова.

Посебна тема разговора била је и јачање капацитета општина Прешево, Бујановац и Медвеђа за пружању услуга грађанима, укључујући дигитализацију и модернизацију рада општинских управа.

На састанку је договорено да се у наредном периоду додатна пажња посвети и фокус стави на мање развијене локалне заједнице, те на развој административних капацитета локалних самоуправа са југа, стручном усавршавању запослених службеника, улагање у знање и личне вештине, те професионални развој и напредак, будући да су квалитетни људски ресурси и кадрови најважнији за функционисање и модернизацију управа на локалу.

Констатовано је да је приликом доласка министарке Жарић Ковачевић у Пчињски и Јабланички управни округ почетком септембра одржан отворен дијалог и плодоносан састанак са представницима локалних самоуправа, међу којима су били и представници Прешева, Бујановца и Медвеђе, али да је неопходно и даље радити на јачању односа републичког и локалног нивоа. С тим у вези договорен је заједнички обилазак општина на југу као један од важних следећих корака.

Foto MDULS



Skip to content