Гаџин Хан: МДУЛС добио захвалницу

На свечаној академији која је одржана поводом обележавања Дана општине Гаџин Хан посебну захвалницу за допринос и сарадњу са овом општином примио је испред Министарства државне управе и локалне самоуправе државни секретар Александар Петровић.

Он је подсетио да је ово други пут у овом мандату да је Министарство државне управе и локалне самоуправе присутно у Гаџином Хану и да је министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић присуствовала свечаном отварању базена у насељу Доњи Душник, чију изградњу је помогла Европска унија преко пројекта прекограничне сарадње са Републиком Бугарском.

Истакао је да Министартво, у оквиру реформе система локалне самоуправе, ставља посебан акценат на промоцију механизма међуопштинске сарадње.

“И овом приликом желим да вас подсетим да су Ниш и Гаџин Хан, уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе, кроз пројекат „Локална самоуправа за 21. век“, потписали Споразум о међуопштинској сарадњи на основу којег је основана заједничка Канцеларија локалног омбудсмана Ниша и Гаџиног Хана. На овај начин сервис локалног омбудсмана ближи је грађанима, а његове услуге доступне и приступачне, тако да грађани Гаџиног Хана не морају да путују далеко да би затражили заштиту неког права и правног интереса”, изјавио је Петровић поручивши да је МДУЛС спремно и да у будућности у заједничкој сарадњи ради на добробит грађана Гаџиног Хана.

Државни секретар Александар Петровић је овом приликом и поклонио 20 лаптоп рачунара као подршку интензивирању развоја е-управе.



Skip to content