Састанак са чланом ЦК КП Кине Ли Сијаосин о унапређењу одличне сарадње две земље

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са чланом Централног комитета Комунистичке партије Кине и директорком Канцеларије Државне комисије за реформу јавног сектора Ли Сијаосин са којом је разговарао о свим темама од обостраног интереса у циљу унапређења одличне сарадње Србије и Кине у свим областима. Састанку, који је организован у Председништву Републике Србије, присуствовали су и министри у Влади Србије, међу којима је је била и министар државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић.

„Србија је поносна на изванредне односе, челично пријатељство, квалитетан и интензиван политички дијалог на свим нивоима, као и на свеукупну сарадњу са Кином коју константно продубљујемо заједничким пројектима“, навео је председник Вучић, који је након састанка изјавио да је разговарано о економској сарадњи Србије и Кине која се динамично развија кроз реализацију бројних капиталних пројеката у области друмске и железничке инфраструктуре и енергетике, а која је праћена све интензивнијом инвестиционом сарадњом, нарочито у области рударства, црне и обојене металургије и ауто-индустрије.

Председник Србије је, такође, нагласио значај историјске посете председника НР Кине Си Ђинпинга и задовољство што је, после скоро осам година, имао прилику да га поново угости у Србији.

„Замолио сам госпођу Сијаосин да председнику Си Ðинпингу, осведоченом пријатељу српског народа, пренесе срдачне поздраве. Србија је изузетно захвална на принципијелној позицији Народне Републике Кине по питању Косова и Метохије, као и на доследној подршци очувања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије, што је питање од највишег националног значаја за нашу земљу и народ“, истакао је Вучић.

Председник Србије је додао да је од великог значаја за Србију и подршка пријатељске Кине и наш координиран наступ у међународним организацијама.

Foto Tanjug I Tamara Mladenović, MDULS



Skip to content