Градимо систем који ће грађанима боље пружати услуге

Нацрти закона о запосленима у јавним службама и о платама у јавном сектору омогућавају праведност, транспарентност, бољу организацију и финансијско управљање јавним службама, што у коначном доприноси бољем квалитету услуга које држава пружа грађанима и привреди“ рекао је министар државне управе и локалне сампуправе Бранко Ружић поводом актуелне јавне расправе o нацртима закона који уређују систем запошљавања у јавним службама које је припремило ово министарство.

Ружић је истакао да је циљ да се направе добари темељи за ефикасну јавну управу, омогући одабир набољих кадрова, осигура непристрасност и политичка неутралности у обављању послова, омогући боља организација јавних служби и успостави систем мерења учинака и награђивања у складу са њима.

Министар је нагласио да су реформе радних односа и плата у јавним службама нужне, не само због процеса европских интеграција, већ зато што уређења ове области има дубоке, позитивне последице на наше друштво. „Уређење система и вредновање рада у здравству, просвети, социјалној заштити и другим јавним службама и квалитет услуга које јавне службе пружају грађанима, треба да постане огледало уређења и ефикасности државе. Нама је циљ да и грађани, којима услуге пружамо, и запослени, који ове услуге грађанима пружају буду задовољни. Зато градимо систем који ће то омогућити“, рекaо је Ружић.



Skip to content