Експертска подршка француске реформи јавне управе

Mинистар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић потписао је данас Писмо о мисији са амбасадором Републике Француске у Србији Њ. Е. Фредериком Мондолонијем, чиме се обезбеђује експертска подршка Министарству у области реформе јавне управе, посебно када су управљање људским ресурсима и стручно усавршавање запослених у питању.

Ружић се тим поводом захвалио Француској на великој подршци реформским процесима и изразио уверење да ће експертскa подршка засигурно допринети још бољим резултатима. „Реформа јавне управе је један од три услова које Србија треба да испуни на свом путу европске интеграције“, рекао је министар и додао да је сваки вид подршке у том захтевном и комплексном процесу добродошао, а посебно када она долази од земаља оснивача Европске уније. „За реформу су кључни људи и управо зато велику пажњу посвећујемо унапређењу области управљања људским ресурсима и стручног усавршавања запослених у јавној управи „, казао је он.

Амбасадор је истакао да Француска подржава Србију на њеном европском путу што показује и овим видом сарадње.

Такође, договорен је наставак сарадње у погледу закључења Меморандума о сарадњи два министарства и надлежних институција за стручно усавршавање, са циљем даље размене искустaва и добре праксе, али и стварања услова за стицање нових знања државних службеника Србије стажирањем у институцијама Француске.