МДУЛС најотворенија институција извршне власти у региону

Министарство државне управе и локалне самоуправе најотворенија је институција извршне власти у региону, резултат је мониторинга мреже невладиних организација ActionSEE отворености институција у Босни и Херцеговини, Србији, Црној Гори и Македонији.

МДУЛС испуњава 82,22% критеријума отворености институција које је установила ова мрежа, а једини бољи резултат је остварила Скупштина Црне Горе.

„Овај веома значајан резултат постигнут је залагањем свих радника МДУЛС и њиме се поносимо, и као надлежно министарство за промену рада управе, важно је да будемо пример свим осталим јавним службама у Србији“, оценио је налазе мреже ActionSEE министар Бранко Ружић.

Он је додао да посебно годи што је оваква оцена стигла од цивилног сектора, са којим министарство се труди да оствари што бољу комуникацију и сарадњу у свакодневном раду.

„Ово је потврда да су у фокусу нашег министарства грађани и њихове потребе“, рекао је Ружић и додао да је ово најбољи показатељ напорног рада да се обезбеди управа по европским стандардима за наше грађане.

„Циљ нам је транспарентна, ефикасна и услужна управа која укључује грађане у процесе доношења одлука и политика“, закључио је министар.

Мониторинг отворености институција у ове четири државе врше ЦРТА из Србије, Центар за демократску транзицију из Црне Горе, Метаморфозис из Македоније и „Зашто не?“ из Босне и Херцеговине.

Индекс отворености регионалних институција можете наћи на адреси: http://otvoreneinstitucije.cdtmn.org/srb.php