НАШ САЈТ ПРЕДСТАВЉЕН И У СИНГАПУРУ

Захваљујући обуци за руководиоце – државне службенике из целог света, коју је организовало Министарство спољних послова Сингапура, под називом „Администрација и управљање у јавном сектору), Ивана Јоковић, руководилац Групе за радне односе у Министартву, представила је учесницима скупа нов сајт Министарства.

Истичући отвореност и транспарентност као основне принципе у комуникацији са грађанима преко сајта Министарства, који су једни од принципа реформе јавне управе у Републици Србији, Јоковићка је истакла да је циљ да се кроз њих постигне и боље и ефикасније пружање услуга ка грађанима.

Она је напоменула да је посебан фокус дат на што већој информисаности грађана о правама и обавезама у реформи јавне упрае, као и на што лакшем сналажењу кроз сајт.

Учесници скупа бии су представници државних институција из 22 земље из целог света, као што су Малезија, Индонезија, Малдиви, Украјина, Филипини, Сејшели, Нигерија и друго.

Током обуке, сви учесници имали су прилике да се упознају како теоријски, тако и практично на који начин функционише јавна администрација у Сингапуру и како се њоме управља. Осим професора са NANAYANG Технолошког универзитета у Сингапуру, који су и били домаћини обука, искуства су са полазницима обуке поделили и представници Дирекције Сингапура која се бави управљањем људским ресурсима, као и експерти који су учествовали у изградњи веома ефикасне јавне управе.