РУЖИЋ: ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА СРЕДСТВА ИЗ БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ, КОНКУРС ОТВОРЕН ДО 18. МАРТА

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић позвао је организације цивилног друштва као и установе, удружења и  фондације чији су оснивачи национални савети националних мањина, да се пријаве на јавни конкурс за доделу средстава из Буџетског фонда за националне мањине, који је отворен до 18. марта 2020. године.

„Ове године у Фонду укупно је опредељено 30 милиона динара и финансираћемо пројекте из области образовања“, рекао је он и оценио да ће финансирање ових пројеката допринети унапређењу образовања припадника националних мањина.

Право учешћа на Конкурсу имају: установе, удружења, фондације, привредна друштва и друге организације чији су оснивачи национални савети националних мањина; организације цивилног друштва уписане у одговарајући регистар, а чији се циљеви према статутарним одредбама, остварују у области заштите и унапређења права и положаја припадника националних мањина, које имају седиште на територији Републике Србије и задужбине, фондације и конференције универзитета односно академија струковних студија.

Средства се додељују годишње, у једној од четири законом утврђене области: култура, образовање, информисање и службена употреба језика и писама националних мањина.  Конкретну област за дату годину утврђује Савет за националне мањине на предлог, тј. у сарадњи са националним саветима националних мањина.

Савет за националне мањине усвојио предлог да приоритетна област за финансирање програма и пројеката из Фонда у овој години буде образовање.

Више о јавном конкурсу који је објављен 18. фебруара, као и о условима и начину пријаве можете сазнати нa следећем ЛИНКУ.



Skip to content