Јавни позив за учешће у јавној расправи о Нацрту закона о Централном регистру становништва

Министарство државне управе и локалне самоуправе позива све грађане, као и стручну јавност да се упознају са радним текстом Нацрта закона о Централном регистру становништва (у даљем тексту: Нацрт закона) и да дају предлоге, сугестије и коментаре.

Јавна расправа о Нацрту закона одржаће се од 8. до 27. октобра 2018. године.

Учесници у јавној расправи су представници државних органа, органа државне управе, јединица локалне самоуправе, јавних установа и јавних служби, академске стручне јавности, невладиног сектора, као и друге заинтересоване стране.

Предлози, сугестије, иницијативе и коментари достављају се Министарству државне управе и локалне самоуправе путем електронске поште на адресу: maticneknjigeiregistri@mduls.gov.rs или на адресу Министарства државне управе и локалне самоуправе, Београд, Бирчанинова 6, са напоменом: ,,За јавну расправу о Нацрту закона о Централном регистру становништва“.

Предлози, сугестије и коментари достављају се на обрасцу који се може преузети уз текст Нацрта закона.

У оквиру спровођења јавне расправе биће одржан округли сто 16. октобра 2018. године у Београду, Клуб посланика, Толстојева 2, са почетком у 13 часова, на којем ће бити представљен текст Нацрта закона.

Заинтересовани учешће на округлом столу треба да пријаве на електронску пошту biljana.petkovic@mduls.gov.rs,  најкасније до 15. октобра 2018. године.

По окончању Јавне расправе, Министарство државне управе и локалне самоуправе ће сачинити извештај о одржаној јавној расправи и у року од 15 дана од њеног окончања исти објавити на интернет презентацији Министарства и Порталу еУправе.

Саставни део овог јавног позива је Програм јавне расправе са радним текстом Нацрта закона о сa oбразложењем, који је Закључком о спровођењу јавне расправе о Нацрту закона о Централном регистру становништва одредио Одбор за правни систем и државне органе.

Преузмите:
Нацрта закона о Централном регистру становништва са образложењем
Образац за коментаре
Закључак и програм јавне расправе за Нацрт закона о Централном регистру становништва