Позив за подношење пријава у оквиру програма реформе пореза на имовину – пакет подршке јединицама локалне самоуправе за унапређење администрирања пореза на имовину и добре управе

Министарство државне управе и локалне самоуправе, Министарство финансија, Сталнa конференцијa градова и општина и Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ) позивају локалне самоуправе да се пријаве за подршку у оквиру Програма реформе пореза на имовину – подршка унапређењу пореза на имовину и добре управе.

Укупна подршка износи 5,9 милиона швајцарских франака, а она ће бити усмерена на 40 јединица локалне самоуправе (Пакет А) и 7 градова (Пакет Б) у Србији, за унапређење администрирања пореза на имовину и јачања функције добре управе.

Кроз овај пројекат око 40 јединица локалне самоуправе у целој Србији добиће прилику да ажурира своје базе података о некретнинама, и тиме повећа обухват наплате пореза на имовину. Пет најуспешнијих поделиће наградни фонд са укупним средствима од 1,066 милиона швајцарских франака, који је обезбедила Влада Швајцарске.

Пакети подршке јединицама локалне самоуправе подразумевају пружање експертске подршке и стручног знања у области унапређења администрирања пореза на имовину и јачања функције добре управе.

Рок за достављање пријава је 31. октобар 2017. године до 17 часова. Пријаве се достављају у скенираној верзији електронским путем на следећу адресу: msp.paketi@mduls.gov.rs . Пријаве се подносе на српском језику.

Пројекти се реализују од 1. јуна 2017. до 30. априла 2021. године

Документацију и упутства за пријављивање можете преузети на интернет страници Министарства државне управе и локлане самоуправе www.mduls.gov.rs и Сталне кнференције градова и општина www.skgo.org.

Преузмите документа:
Пријaвни образац
Пријавни упитник
Изјава о заједничкој пријaви
Упутство за пријаву
Позивно писмо