Додељени сертификати учесницима програма обуке „Oснаживање лидерских вештина у државној управи“

Министарство државне управе и локалне самоуправе, у оквиру пројекта „Подршка реформи јавне управе у Републици Србији кроз даљу подршку унапређењу система управљања људским ресурсима у државној управи“, уз финансијску помоћ Фонда за добру управу Владе Велике Британије (GGF), успешно је спровело двомесечни програм обуке за државне службенике на положају „Оснаживање лидерских вештина у државној управи“, као још једну у низу активности која треба да допринесе унапређењу управљања људским ресурсима у државној управи – кључног предуслова за спровођење укупних реформских циљева у процесу европских интеграција.

У обукама које су реализоване у сардањи са Pricewaterhouse Coopers (PwC) и Центар за европске политике (ЦЕП), учествовало је 30 полазника из различитих органа државне управе.

Поводом успешног завршетка програма обуке, данас је у просторијама Pricewaterhouse Coopers Академије организовано свечано уручење сефтификата.

Том приликом учесницима се обратио Mattew Jordan, други секретар Амбасаде Велике Британије у Београду. Он је изразио задовољство што су Фонд за добру управу Владе Велике Британије и Амбасада Велике Британије у Београду били у прилици да подрже реализацију овог програма обуке, посебно имајући у виду значај перманентног унапређења лидерских компетенција највиших државних службеника за успешно остваривање кључних функција руковођења у државним органима.

Учесницима обуке сертификате је уручила Јасмина Бенмансур, помоћник министра државне управе и локалне самоуправе и том приликом се захвалила свим партнерима који су помогли да се овај програм обуке припреми и спроведе на обострано задовољство организатора и учесника обуке, који су показали висок степен заинтересованости за тему и спремност да наставе даље усавршавање у овој области и развоју лидерских вештина.



Skip to content