Бошњак: 5.837 службеника прошло кроз стручно усавршавање

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоураве Иван Бошњак оценио је данас као веома важно то што је већ 5.837 службеника прошло кроз стручно усавршавање на Националној академији, јер су кадровски капацитети, без обзира да ли раде у Београду, Сјеници или Бабушници кључ реформи.

„Изградња капацитета и стучно усавршавање запослених на локалном нивоу је од примарне важности, јер су кадровски капацитети кључ свих реформи, покретачка снага која управу може учинити паритетном стандарадима ЕУ – делотворном, прилагођеном потребама савременог друштва, без непотребних трошкова, ефикасном, транспарентном и партиципативном“, рекао је државни секретар на округлом столу у оквиру заједничког пројекта Министарства, Сталне конференције градова и општина и Савета Европе „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“.

Округли сто „Стручно усавршавање запослених у јединицама локалне самоуправе у повереним пословима из делокруга органа државне управе“

Бошњак је подсетио на значај обуке, која је пре две године први пут обухватила и запслене на локалном новоу.
„Национална академија за јавну управу од јануара прошле године има централно место у систему стручног усавршавања у јавној управи и до сада је спровела 301 обуку, са укупно 2.428 сати обуке и 5.837 полазника“, рекао је он.

Бошњак је изразио очекивање да ће тај број расти, уз јачање капацитета Академије, која би на јесен требало да добије нови пословни простор.

Према његовим речима, област стручног усавршавања нормативно је потпуно реформисана и по први пут усклађена на републичком и локалном нивоу, што до пре само две године није био случај.

„Усмерени смо на увођење јединствених мерила, критеријума и стандарда у систем стручног усавршавања на нивоу целе јавне управе и обезбеђење услова за једнак приступ праву на усавршавање, без обзира да ли се ради о државном службенику запосленом у министарству у Београду или у Бабушници, Сјеници, Краљеву, Сремској Митровици..“, рекао је Бошњак.

Доадо је да при томе, не треба занемарити чињеницу да се у процесу евроинтеграција око 70 одсто acquis-ја имплементира на локалном нивоу.

Округли сто „Стручно усавршавање запослених у јединицама локалне самоуправе у повереним пословима из делокруга органа државне управе“

Шеф другог сектора операција Делегације ЕУ Штефен Худолин изјавио је да је стручно усавршавање запослених важно иако директно није везано за „чврсто ткиво ниједног преговарачког поглавља“.

„Иако активности на стручном усавршавању запослених у локалној самоуправи нису део чврстог ткива ниједног преговарачког поглавља, имамо веома важно хоризонтално и прожимајуће питање кроз чији развој се доприноси остварењу обавеза из свих других преговарачких поглавља” рекао је он и додао је да ЕУ има веома високе стандарде у тој области.

„Испред делагације ЕУ желимо да се такав исти ниво оствари и у земљама кандидатима“, рекао је Худолин.

Заменица шефа мисије Савета Европе у Београду, Ирина Сахакијан Ветер, изразила је задовољство Савета Европе по питању посвећености Владе Републике Србији унапређењу људских ресурса, као и улоге заједничког пројекта ЕУ и Савета Европе „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“ у том процесу.  Она је нагласила да вредности за које се залаже  Савет Европе кроз рад Конгреса локалних и регионалних власти, као и „дванест принципа доброг управљања“, као што су људска права, антидискиминација, родна равноправност, владавина права и социјлана кохезија, треба да постану саставни део политике управљања људским ресурсима, као и саме пословне кулутре јавне управе.

Госпођа Сахакијан Ветер се захвалила партнерима на активном учешћу у претходној фази пројекта и истакла значај заједниче сарадње у даљим реформама службеничог система на локалном нивоу.