Бошњак: Част је бити полазник ВСБО

Државни секретар Иван Бошњак примио је данас  мач, израђен по узору на средњовековни српски, који су добили полазници претходних класа Високих студија безбедности и одбране.

Бошњак је један од полазника посебно организоване школе националне одбране (припада Универзитету одбране) међу којима су и цивили, министри, државни секретари, припадници Војске Србије и оружаних снага суседних земаља региона.

Он је, након свечаности уручења рекао је да је поносан, јер се налази међу привилегованим носиоцима мача.

„Бити препознат и ући међу  одабране који су прошли школу и добили овај мач је посебна част. Сремни смо да преузмемо стратешке и тактичке задатке у области националне безбедности у наредној деценији“, рекао је он на свечаности поводом почетка школовања 8. класе Високих студија безбедности и одбране на којој су, према одлуци председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, полазницима претходних седам класа ВСБО уруче реплике српског средњевековног мача.

Свечаност је одржана у присуству изасланице председника Републике и врховног команданта Војске Србије, председнице Владе Србије Ане Брнабић, министра одбране Александра Вулина и начeлника Генералштаба генерал-потпуковника Милана Мојсиловића, данас је у Дому Гарде на Топчидеру.