Бошњак са представницима Опре Рома Србија о стању након поплава у Србији

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак разговарао је са представницима Опре Рома Србија (ОРС) након иницијативе ОРС која је упућена ка Влади Србије, а услед недавних обилних падавина које су у виду елементарне непогоде погодиле Србију.

Представници ОРС су представили досадашње активности своје младе организације и изразили жељу да на терену у најкраћем року буду укључени у активности за превазилажење ванредних ситуација, које су због поплава уведене у једном броју српских општина и градова, јер су угрозиле грађане и међу њима погодиле значајан број Рома.

Државни секретар Бошњак је поздравио иницијативу ОРС и нагласио да је у превазилажењу оваквих и сличних изазова кључна правовремена и квалитетна размена информација ка нивоу власти који је најближи грађанима – локалним и окружним штабовима за ванредне ситуације, које ће се затим каналисати ка републичком штабу и натраг, те да је ту могућност укључивања мреже младих и енергичних активиста немерљива.

Закључено је ће се свака помоћ коју ОРС нуди органима јавне власти у Србији одмах усмерити најугроженијима, уз посредовање Министарства где год то буде потребно.

Поред тога, договорено је да ће активисти ОРС у будуће настојати да помогну надлежним институцијама својим волонтерским радом уз предлагање конкретних мера за хитан опоравак ромских породица од поплава.