Бошњак: Сећањем на страдање Срба, чувамо антифашистичку традицију

Државни секретар Иван Бошњак изјавио је на помену за око 500 побијених Срба из Кусоња, Драговића и Чакловца и избеглица са Козаре страдалих 13. августа 1942. године да чувајући сећање на страдање Срба у Другом светском рату, чувамо и антифашистичку традицију нашег народа.

Државни секретар Бошњак на комеморацији у Кусоњама код Пакраца

Он је у Кусоњама код Пакраца, где је одржан помен, рекао да очекује да ће се чувати српско име у овим крајевима и да ћемо се са својим суседима Хрватима заједно окренути будућности и учврстити сарадњу два народа и две државе.

Влада Републике Србије ће и у наредном периоду наставити да присуством представника и другим врстама подршке подржава своје сународнике у западној Славонији“, истакао је Бошњак.

Комеморацији су присуствовале и положиле венце делегације Владе, Амбасаде и Конзулата Републике Србије, ВСНМ-е Пожешко-славонске и Вировитичко-подравске жупаније, УАБА Пакрац-Липик и Града Пакраца.

Окупљенима су се обратили заменик градоначелнице Пакраца Никола Ивановић, председник ВСНМ-е Пакрац Милан Козловић, градска већница СДСС-а Мирсада Поповић Дамјановић и председница УАБА Пакрац-Липик Мирјана Билопавловић.

Након комеморације, окупљени су у колони кренули према два бунара где су одржани помени, а затим и литургија под служењем Епископа пакрачко-славонског господина Јована и свештенства.