ЧАЧАК – ГРАД ИНВЕСТИЦИЈА, ДОБРЕ КОШАРКЕ И РОКЕНРОЛА

Министарство државне управе и локалне самоуправе наставља промоцију јединица локалне самоуправе широм Србије кроз пројекат „Српска слагалица“ (Serbian Puzzle), у ком градови и општине имају прилику да се представе на недељном нивоу кроз неколико различитих тема (историја, култура, инвестиције, гастрономија…).

Са севера Бачке се ове недеље „селимо“ у Шумадију – у Чачак, предиван град кроз који протиче једна од највећих река у Србији – Западна Морава. Због свог специфичног географског положаја и раскошне природе која га окружује, Чачак представља атрактивну туристичку дестинацију, али и подручје које постаје све интересантније потенцијалним инвеститорима.

Чачак је такође и град кошарке и рокенрола. Овде је рођен фронтмен „Рибље чорбе“ Бора Ђорђевић, као и Желимир Жељко Обрадовић, некадашњи кошаркашки репрезентативац, а данас најуспешнији европски кошаркашки тренер свих времена. Посетом сајту www.serbianpuzzle.rs сазнаћете и коме је посвећен фестивал „Јаракова гитара“, као и којим кулинарским специјалитетом се чачани поносе.

Градоначелник Чачка Војислав Илић поводом промоције града на чијем је челу и учешћа у пројекту Serbian Puzzle каже:

„Повољан географски положај, умерена клима, обале реке Западне Мораве и њена плодна котлина окружена планинама Јелицом, Овчаром, Кабларом и Вујном, извори исцељујуће минералне воде, вредно споменичко наслеђе као сведок догађаја који су мењали токове историје, мир Овчарско – кабларске клисуре и манастира Мале српске свете горе, само су рам за слику нашег града. Града који вековима траје, који не заборављајући своју прошлост, негујући своју традицију, има визију за будућност и планове за остварење те визије, а на добробит свих чачана и оних који се осећају чачанима. У име својих суграђана, захваљујем се Министарству државне управе и локалне самоуправе што ће, укључујући Чачак у пројекат Serbian Puzzle, представити свету наш град.“