Делегација ОЕБС похвалила МДУЛС за вођење бирачких спискова

Представници Канцеларије за демократизацију и људска права ОЕБС похвалили су рад и ажурност Министарства државне управе и локалне самоуправе у раду на јединственом бирачком списку и понудили сарадњу и преношење позитивних искустава у области спровођења избора.

Састанку делегације ОЕБС ОДИХР и МДУЛС, који је одржан у Београду у понедељак 30. јануара 2018, присуствовали су представници ове међународне организације др Ричард Лапин, заменик Одељења за изборе у Оделу у Варшави, Ана Русо, виша саветница у Оделу у Варшави и Раул Муресан, главни менаџер за

пројекте – Подршка изборима на Западном Балкану, као и представници Министарства Марина Дражић, помоћница министра, Ивана Радуловиж, шефица Одсека за регистре и евиденције, Мирослав Петковић, саветник у Одсеку за регистре и евиденције и Биљана Петковић, самостални саветник у Одсеку за лични статус грађана.

Представници ОДИХР-ОЕБС су истакли да је циљ пројекта „Подршка изборима на Западном Балкану“ асистенција државним институцијама земаља региона која би требало да доведе до бољег изборног

процеса.

Правци у којима ће се пројекат реализовати односе се на изборну администрацију, бирачки списак и понашање медија током изборног процеса.

У том смислу, представници МДУЛС упознали су представнике Канцеларије са активностима које ово министарство предузима у складу са овлашћењима која произилазе из Закона о јединственом бирачком списку.