Добра сарадња Министарства и УНОПС-а

Задовољство сарадњом између Министарства и Канцеларије УНОПС-а у Србији је исказано на састанку министра Бранка Ружића и шефице те мисије Микеле Телатин.

„Кроз пуно пројеката смо помогли општинама и градовима широм Србије да повећају своје капацитете, уведу еУправу у свој рад, унапреде своје политике, уведу принципе добре управе и поведу још више рачуна о рањивим групама“, рекао је министар.

Он је изразио захвалност на преданости и посвећености мисије УНОПС будући да је подршка управо оно што највише треба општинама које су први контакт ка грађанима, а од којих сви очекујемо много.

Министар је нагласио да Министарство помаже општинама кроз различите фондове, као и да је недавно Национална академија за јавну управу добила нову, модерно опремљену зграду за стручно усавршавање свих запослених, али да је и даље приоритет да кроз нормативни оквир обезбедимо развој управе у правцу још бржег, професионалнијег и модерног сервиса.

Телатин је исказала вољу да Мисија настави да помаже Министарству и општинама и градовима у развоју капацитета,  знања и политика како би услуге биле још квалитетније.