Државни секретар Стевић посетио општину Горњи Милановац

Државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић и посебни саветник министра Ђорђе Ђоковић посетили су данас општину Горњи Милановац, где је након разговара са председником општине потписан уговор којим су овој локалној самоуправи додељена бесповратна средства у износу од 4 милиона динара за финансирање активности насталих услед елементарне непогоде која је задесила општину Горњи Милановац.

 

„Министарство државне управе и локалне самоуправе и министар Ружић су на располагању свим јединицама локалне самоуправе за решавање проблема на локалу, посебно по питању спровођења законских прописа и реформе, јер нам је циљ да олакшамо живот грађанима. Влада Републике Србије је посредством министарстава и Канцеларије за управљање јавним улагањима уложила значајна средства у пројекте у општини Горњи Милановац, верујем да ће тако бити и даље у новим пројектима у којима сте аплицирали“, истакао је државни секретар Бојан Стевић након посете овој општини која је била радна.

Говорећи о примени Закона о општем управном поступку Стевић је рекао да је општина Горњи Милановац међу првим општинама у Србији применила овај пропис.

 

Стевић је указао представницима општине на пројекат „Exchange 5“ кроз који општине добијају подршку за попис и сређивање евиденција за , имали смо састанке у пет регионалних центара где су представници јединица локалне самоуправе упознати како могу да аплицирају за овај пројекат који спроводи Стална конференција градова и општина, уз подршку Министарства за државну управу и локалну самоуправу, док су средства обезбеђена путем донација из Европске уније. Овај пројекат је значајан јер се средства обезбеђују за попис имовине у јединицама локалне самоуправе. „Конкурсна средства су у износу од 3.300.000 евра, а ја сам добио уверавања да ће општина Горњи Милановац у сарадњи са околним општинама и градовима учествовати у овом пројекту“ рекао је државни секретар Стевић.