ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ БУГАРСКЕ УРУЧЕНА ЦРВЕНОМ КРСТУ

Хуманитарна помоћ у облику хране, коју је обезбедила бугарска влада у знак солидарности са српском државом, а у циљу превазилажења социјалних последица Covida-19, уручена је дансс Црвеном крсту у Димитровграду.

Државни секретар Иван Бошњак захвалио је донаторима из министарства развоја Бугарске и труду који је уложио његова екселенција амбасадор Републике Бугарске у Србији Ратко Влајков да ова хуманитарна помоћ стигне у Димитровград.

„Желим да похвалим руководство општине, на челу са Владицом Димитровим за све мере које су локално, у пограничном подручју предузете у борби против пандемије. Највећу захвалност дугујемо овде присутним људима у црвеним прслуцима, волонтерима Црвеног крста, организације која кроз два века помаже онима којима је помоћ најпотребнија“, рекао је Бошњак.

Бугарска помоћ садржи 3.336 пакета хране и антибактеријских сапуна и намењена је становништву у општинама Димитровград, Бабушница и Босилеград. Прималац хуманитарне помоћи је Црвени крст Србије, који ће организовати поделу пакета.