Маравић: Људи кључни за примену реформи

“Четврта индустријска револуција захтева обједињени приступ иновацијама базираним на знању и развоју људског капитала, али кључни су људи јер су носиоци свих промена”, рекао је директор Националне академије за јавну управу Дражен Маравић на 26. OSCE Економском и еколошком форуму “Промовисање економског напретка и сигурности у подручју ОЕБС-а кроз иновације, развој људског капитала и добро јавно и корпоративно управљање “ који се одржава у Бечу.

Маравић је на панелу о доброј управи, транспарентности и борби против корупције кроз дигитализацију рекао да Србија спроводи темељну реформу јавне управе како би она била ефикаснија за грађане и привреду и објаснио да се она на темељи на паралелним активностима дигитализације и развоју људских ресурса.

“Србија је прошле године основала Националну академију за јавну управу, јер смо свесни да су људи кључни за сваки реформски корак који спроводимо. Желимо да наши службеници добију непходна знања и вештине које ће омогућити да нове технологије и процеси које уводимо у систем јавне управе у потпуности допринесу ефикаснијој јавној управи” рекао је Маравић и додао да тамо где су процеси дигитализовани они не зависе од воље појединца, а могућност за корупцију се своди на минимум.

Директор Националне академије Маравић ће се током боравка у Бечу састати и са аустријским директором академије за јавну управу са којим ће разговарати о сарадњи две институције, механизмима добре управе и стручном усавршавању службеника у циљу бољих јавних услуга грађанима.