МДУЛС-у признање Општине Варварин за досадашњу успешну сарадњу

Министарство државне управе и локалне самоуправе је овогодишњи добитник признања Општине Варварин за досадашњу успешну сарадњу.

Признање је у име МДУЛС-а примила државни секретар Маја Мачужић Пузић на свечаној седници СО Варварин, која је одржана данас поводом обележавања Дана Општине.

„Оваква признања имају посебну вредност за запослене у МДУЛС-у, али са собом носе и дозу обавезе за будућност, јер је заједнички циљ да наша будућа сарадња резултира већим бројем квалитетних услуга за ваше суграђане, квалитетнијим радом општинске администрације, као и побољшањем целокупног амбијента и услова живота и рада како грађана, тако и привредника у Варварину“, навела је Мачужић Пузић након уручења признања.

Она је изразила задовољство што су МДУЛС и Варварин заједно успели да реализују бројне пројекте, а посебно што су становници Варварина добили свој ЈУМ (Јединствено управно место) и што њихова локална администрација ради за њих.

Мачужић Пузић је ову прилику искористила да истакне да је посебну „ноту“ сарадњи МДУЛС-а и Варварина дала и чињеница да се на челу ове општине налази жена, једна од 22 лидерке на локалу у Србији. МДУЛС је поносно на жене Расинског управог округа које су показале да могу бити успешне као политичарке, али и као носиоци јавних функција, посебно у ситуацијама у којима је потребно правовремено реаговати.

„Пред нама су изазовна времена у сваком погледу, како на унутрашњем, тако и на спољном плану и сигурна сам да ћемо их заједнички успешно пребродити уз мудру, мирољубиву и државотворну политику. МДУЛС ће наставити да подржава настојања да Варварин буде једна од најуспешнијих средина у нашој земљи“, закључила је Мачужић Пузић.

 

Фото галерија – извор МДУЛС