Министар Ружић са шведским амбасадором

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је са шведским амбасадором Њ.Е. Јаном Лундином о могућностима унапређења сарадње две земље у области стручног усавршавања запослених у јавној управи.

 

Напомињући да је недавно усвојен Закон о Националној академији за јавну управу и да је управо ова институција централна институција за стручно усавршавање у Србији свих запослених у јавној управи, Ружић је рекао да је сада приоритет Министарства успостављање Националне академије, обезбеђење услова за почетак њеног рада и остваривање надлежности.

С тим у вези, министар и амбасадор су разговарали о могућностима подршке Одељења за Међународну развојну помоћ Шведске у Србији (СИДА) даљим активностима, посебно у обезбеђивању инфраструктурних и техничких услова за успостављање рада Националне академије. Договорено је да се успоставе тимови обе стране како би се размотриле све могућности.

Имајући у виду да се ове године обележава 100 година дипломатских односа Србије и Шведске, саговорници су похвалили досадашњу сарадњу и изразили наду да ће будуће активности још више унапредити билатералне односе и довести до још веће размене искустава и знања.