Министарка Обрадовић на потписивању Споразума о сарадњи општина Лебане, Бојник и Медвеђа

Министарка Марија Обрадовић боравила је данас у посети општини Медвеђа, где је разговарала са руководством општина Медвеђа, Лебане и Бојник о актуелној ситуацији, имајући у виду проглашене ванредне ситуације у овим општинама услед епидемије COVID-19 и недавних поплава, као и о пројектима које општине могу реализовати буџетским средствима добијеним на конкурсу МДУЛС.

Министарка државне управе и локалне самоуправе присуствовала је потписивању Споразума о сарадњи и разумевању између општина Лебане, Бојник и Медвеђа који предвиђа развој и јачање међуопштинске сарадње, заједнички рад на пројектима од интереса за становнике ових општина, као и рад на унапређењу услуга које се пружају грађанима на локалном нивоу.

„Драго ми је да данас својим присуством могу да подржим ову важну иницијативу за грађане Лебана, Бојника и Медвеђе, а то је повезивање јабланичког и топличког округа кроз Споразум о сарадњи ваших општина, који треба да донесе бољи живот у ове крајеве. Искористите га у пуном обиму, размењујте искуства и идеје, заједнички конкуришите за средства из буџета која ће вам помоћи да реализујете пројекте од интереса за ваше грађане, подстаћи запошљавање, али и останак младих и рађање деце на овим просторима. У МДУЛС имате подршку за реализацију оваквог вида сарадње на који сте се данас обавезали“, поручила је министарка Обрадовић након потписивања Споразума.

Она је истакла да је општина Медвеђа један од добрих примера како треба искористити буџетска средства за унапређење рада у јединицама локалне самоуправе у Србији, због чега је ова општина проглашена за једну од најбољих у 2019. години.

Споразум о сарадњи и разумевању потписали су данас председници општина Лебане, Бојник и Медвеђа, Иван Богдановић, Небојша Ненадовић и др Небојша Арсић.

Такође, министарка је ову прилику искористила да још једном  позове све грађане Србије да се пријаве на Портал еУправе, а од сутра позову и телефоном контакт центар, и искажу своје интересовање за вакцином против COVID-19 и додала да само масовном вакцинацијом можемо победити болест и вратити се нормалном животу.