Награда за институције јавне управе Западног Балкана – позив је отворен до 15. јуна 2022!

РеСПА (Регионална школа за јавну управу) и ОЕЦД/СИГМА позивају институције јавне управе Западног Балкана да пријаве своје иницијативе усмерене на унапређење услуга грађанима и освоје вредне награде!

 

Mото овогодишњег такмичења „Боље јавне услуге за бољи живот грађана“ у најбољој мери изражава жељу организатора да се истакну све оне иницијативе које су обликоване према потребама грађана и које могу бити инспирација другима у региону да примене иста или слична искуства.

 

Награде ће бити обликоване према потребама добитника и подразумеваће едукативно путовање у земље ЕУ и региона.

 

Детаљне информације доступне су на линку https://www.respaweb.eu/wb_public_awards_2022.

 

На првом такмичењу државних управа региона 2020. године, Влада Републике Србије освојила је четири награде, а највише награђених пројеката је било за апликације попут еЗаказивања за Ковид 19 тестирање, контакт центар еИнспектор и други.

 

РеСПА је међународна организација основана 2010. године заједничком иницијативом Европске комисије и земаља Западног Балкана, којој управљају владе Албаније, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе и Србије. РеСПА подржава владе Западног Балкана у проналажењу ефикасног и одрживог напретка реформе јавне управе и европских интеграција.

Србија је прошле године у новембру окончала своје једногодишње успешно председавање овом организацијом и предала председавање Републици Албанији.