Обука радника државних институција за Google street view trusted

Српско-корејски информатичко приступни центар и VR Photo Team организовали су бесплатне радионице-предавање на тему „Google Street View Trusted“ са циљем упознавања са једним од најактуелних пројеката компаније Google који је намењен пословним корисницима.

Полазници обука су овога пута били запослени у државним институцијама.

Google претрага је начин да се брзо дође до јасних, сигурних и тачних информација. Први контакт са дигиталном заједницом је управо преко Google визит карте која пружа основне информације и оставља први, и тиме најбитнији утисак, у овом случају, о институцији.

Полазници, запослени у институцијама, стекли су непоходне вештине за правилно приказивање на Google претраживачу – како на прави начин, функционално и правилно унети податке о институцији како би Google визит карта институције била информативна и испунила своју сврху.

Српско-корејски информатичко приступни центар отворен је у децембру прошле године као заједнички пројекат Министарства државне управе и локалне самоуправе и Владе Републике Кореје.

Центар је опремљен најсаременијом информатичком опремом и намењен је за стицање нових знања и вештина из области информационих технологија, како за државне службенике, тако и за грађане. Обуке су бесплатне.