Oдржан састанак министра Ружића и представника синдиката запослених у јавним службама србије

Министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић, разговарао је данас са представницима синдиката о предложеним решењима у Нацрту закона о запосленима у јавним службама којим се регулише радно-правни статус и плате запослених у јавним службама.

 

Уз представнике репрезентативних ресорних министарстава састанку су присуствовали чланови УГС Независност, Гранског синдиката здравства и социјалне заштите „Независност“, Савеза самосталних синдиката Србије, Синдиката управе Србије, Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, Синдиката запослених у научно-истраживачкој делатности Србије, Синдиката културе Србије, Синдикат предшколског васпитања и образовања Србије и Синдиката образовања Србије.

 

Министар Ружић се представницима синдиката током састанка захвалио на конструктивном приступу и израженој жељи за дијалогом и замолио да наставе да достављају своје предлоге и сугестије и писменим путем, како би се остварила њихова максимална партиципативност у циљу доношења заједничких и прихватљивих решења. Он је истакао да ће се консултације са представницима синдиката свакако наставити и заказао следећи састанак за наредну недељу.