Одржана пета седница Одбора за координацију инспекцијског надзора

Данас је у Палати Србија одржана пета седница Одбора за координацију инспекцијског надзора којој су, осим чланова Одбора, присуствовали и представници републичких, покрајинских и градских инспекцијских служби, Дирекције за електронску управу, као и колеге из УСАИД Пројекта за боље услове пословања. Седницом је председавао државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Жељко Ожеговић.

 

Након усвајања дневног реда и записника са претходне седнице Одбора, прешло се на разматрање извештаја о раду радних група и стручних тимова. У овом делу састанка су представници инспекција истакли неопходност унапређења оперативног рада и ангажовања на терену, који би у спрези са адекватном координацијом, требало да обезбеди ефикасније резултате инспекцијског надзора.

На седници Одбора је било речи и о програму обуке инспектора, те је констатовано да је до сада одржано три тренинга, у Београду, Пожаревцу и Краљеву које је успешно прошло више од стотину инспектора. Истакнуто је да су тренинзи изузетно добро прихваћени међу полазницима и да постоји очекивање да интересовање за обуке буде још веће током предстојећих 6 тренинга, који ће бити организовани до 21.4.2016. године, када се програм обуке завршава.