Подршка Немачке реформи јавне управе у Србији од 5 милиона евра

Министар Бранко Ружић изразио је велику захвалност за подршку коју Савезна Република Немачка пружа у процесу спровођења реформе јавне управе у Србији. “Реформа јавне управе је трајан процес и представља битан услов за успешно спровођење реформских принципа и циљева у свим областима друштва”, рекао је он и додао да оно чему стремимо је да максимално унапредимо рад јавне управе, обезбедимо висок квалитет услуга грађанима и привредницима и створимо такву управу која доприноси економској стабилности Србије и повећању животног стандарда грађана.

Споразум који је данас потписан представља наставак сарадње на пројекту који спроводи ГИЗ и од иницијалне вредности од 1,5 милиона евра увећан је на 5 милиона евра. Пројекат је највише допринео у нашем раду да спроведемо Закон о општем управном поступку и тиме поједноставимо поступке и процедуре унутар управе, боље комуницирамо и мање оптерећујемо грађане и привреднике да нам доносе безброј папира и докумената који су већ код нас у бази, истакао је министар.

Директор ГИЗа за Србију Герхард Сипел рекао је да је задовољство подржати Србију у овом подухвату и да су захвални на досадашњој успешној сарадњи чији ће успех највише осетити грађани Србије.